Dragaš: Uprava FCJK da podnese ostaku; FCKJ: Nove prijetnje

Funckioner Pokreta Evropa sad Tihomir Dragaš pozvao je upravu Fakulteta za crnogorski jezik i književnost (FCJK) da podnese ostavku zbog političke objave na društvenoj platformi X.

Sa FCJK prozvali su šefa diplomatije i predsjednika Bošnjačke stranke (BS) Evrina Ibrahimovića da je, kako su napisali, „oličenje nezapamćenoga licemjerstva u crnogorskome političkom životu“.

„Zašto, ako im je to sporno, Ibrahimović i bratija nijesu napuštili Vladu no samo jednu śednicu kad je ta śednica samo dio agende koju Ibrahimović i njegova bratija sprovode?“, napisali su sa FCJK.

 

Dragaš je reagovao, napisavši „stop politici na fakultetima“.

„Ovo je zvaničan nalog fakulteta koji se finansira iz budžeta države. Zbog ove objave bi makar administrator naloga ako ne i uprava fakulteta trebala podnijeti ostavku“, napisao je Dragaš na platformi X.

Predstavnici FCJK savjetovali su Dragaša da „nakupljeni bijes kanališe na probleme koji su u okviru njegovih ingerencija“.

„Da nakon što je na mreži X visoki funkcioner vladajuće partije ranije pisao da bi prijetio djevojčicama, sad nam s pozicija moći poručuje da bi da se obračuna sa slobodom govora. Upućujemo ga na cijeli tekst u linku ispod citiranog“, dodali su sa toga fakulteta, misleći na kolumnu „Ervinov spomenik Amfilohiju“ Adnana Čirgića, prodekana za nastavu na FCJK.

 

Foto: PES

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA