Dragaš: Uprava FCJK da podnese ostaku; FCKJ: Nove prijetnje

Funckioner Pokreta Evropa sad Tihomir Dragaš pozvao je upravu Fakulteta za crnogorski jezik i književnost (FCJK) da podnese ostavku zbog političke objave na društvenoj platformi X.

Sa FCJK prozvali su šefa diplomatije i predsjednika Bošnjačke stranke (BS) Evrina Ibrahimovića da je, kako su napisali, „oličenje nezapamćenoga licemjerstva u crnogorskome političkom životu“.

„Zašto, ako im je to sporno, Ibrahimović i bratija nijesu napuštili Vladu no samo jednu śednicu kad je ta śednica samo dio agende koju Ibrahimović i njegova bratija sprovode?“, napisali su sa FCJK.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Ovo je zvaničan nalog fakulteta koji se finansira iz budžeta države. Zbog ove objave bi makar administrator naloga ako ne i uprava fakulteta trebala podnijeti ostavku. Stop politici na fakultetima. <a href="https://t.co/wxF78MoXrJ">https://t.co/wxF78MoXrJ</a></p>&mdash; Tihomir Dragas (@TihomirDragas) <a href="https://twitter.com/TihomirDragas/status/1837194581609160832?ref_src=twsrc%5Etfw">September 20, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Dragaš je reagovao, napisavši „stop politici na fakultetima“.

„Ovo je zvaničan nalog fakulteta koji se finansira iz budžeta države. Zbog ove objave bi makar administrator naloga ako ne i uprava fakulteta trebala podnijeti ostavku“, napisao je Dragaš na platformi X.

Predstavnici FCJK savjetovali su Dragaša da „nakupljeni bijes kanališe na probleme koji su u okviru njegovih ingerencija“.

„Da nakon što je na mreži X visoki funkcioner vladajuće partije ranije pisao da bi prijetio djevojčicama, sad nam s pozicija moći poručuje da bi da se obračuna sa slobodom govora. Upućujemo ga na cijeli tekst u linku ispod citiranog“, dodali su sa toga fakulteta, misleći na kolumnu „Ervinov spomenik Amfilohiju“ Adnana Čirgića, prodekana za nastavu na FCJK.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Nakon što je na mreži X visoki funkcioner vladajuće partije ranije pisao da bi prijetio djevojčicama, sad nam s pozicija moći poručuje da bi da se obračuna sa slobodom govora. Upućujemo ga na cijeli tekst u linku ispod citiranog i savjetujemo da nakupljeni bijes kanališe na… <a href="https://t.co/pNNEGkVlA2">https://t.co/pNNEGkVlA2</a></p>&mdash; Fakultet za crnogorski jezik i književnost (@fcjk_me) <a href="https://twitter.com/fcjk_me/status/1837209323568796003?ref_src=twsrc%5Etfw">September 20, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Foto: PES

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA