Dragaš: Očekujem da nam se bivše kolege jave za dogovor

Predsjednik gradskog odbora PES-a Tihomir Dragaš kazao je za „Dan“ da očekuje da im se jave bivše kolege jer vjeruje da građani očekuju dogovor.

Pregovori su u petak neslavno završeni zato što su prekinuti prije nego što su i počeli zbog netolerantne atmosfere. Iz Pokreta za Podgoricu rekli su da su ih pojedine bivše kolege iz PES-a grubo vrijeđale.

– Očekujemo da nam se jave naše bivše kolege, jer vjerujemo da građani koji su nam ukazali povjerenje očekuju da se napravi dogovor. Takođe, ne vjerujem da građani koji su nas glasali očekuju da se napravi neka nova većina sa Demokratskom partijom socijalista. Mi sa DPS-om nemamo namjeru praviti većinu, a vjerujem da ni naše bivše kolege ne žele to – rekao je Dragaš.

Dragaš nije želio konkretno da saopšti koji su to dalji koraci ukoliko se ponovo ne sastanu sa Pokretom za Podgoricu.

– U ovom trenutku ne želim da iznosim detalje o našem daljem postupanju u slučaju da se naše bivše kolege ne odazovu pozivu. Mi ćemo uraditi sve što je u interesu građana. Vjerujemo da je u interesu građana da ova gradska vlast na čelu sa gradonačelnicom Oliverom Injac traje do kraja mandata, to jeste pune četiri godine – kazao je Tihomir Dragaš.

Sastanak parlamentarne većine održan je 11. juna i ostavljeno je PES-u i bivšim kolegama da se dogovore do danas.

Predsjednica Odbora PzP-a Glavnog grada Branka Bošnjak se nada da će u danas biti sastanak potpisnika koalicionog sporazuma vlasti, kao što su dogovorili na prethodnom sastanku.

– Ono što svi vidimo je da nema očekivanog dogovora između odbornika PES-a i Pokreta za Podgoricu i da je došlo do još većeg jaza. Moram priznati da sam na prethodnom zajedničkom sastanku bila šokirana dozom agresivnosti i arogancije od strane pojedinih predstavnika PES-a, pa s obzirom na to da se opet ponovilo, onda se ne može reći da je slučajno. Očegledno da nema iskrenosti, ni želje da se dođe do dogovara, jer uvredama nije mjesto tamo gdje se želi postići kompromis. Očigledno da neko želi da se nastavi ovo političko mrcvarenje i iscrpljivanje. Od starta, zbog neozbiljnosti u ponašanju imam osjećaj da PES želi da sruši svoju gradonačelnicu, a da za to okrivi druge, što nema političke logike, ali sve nekako ukazuje na to – rekla je Bošnjak za „Dan“.

Bošnjak navodi da je gradonačelnica Olivera Injac i ranije, a i na prethodnom sastanku pokazivala dobru volju za postizanje dogovora.

– Očigledno da to nekom iz PES-a ne odgovara, jer je nema u pregovaračkom timu. Iskreno mi je žao, jer smatram da je uprkos ogromnim opstrukcijama ona konačno uzela stvari pod svoju kontrolu, i da bi u gradu mnoge stvari profunkcionisale. Takođe je pomalo degutantno, da ne kažem uvredljivo za nas koji smo se decenijama borili protiv DPS režima, koji smo proganjani, prebijani, zatvarani, trovani suzavcima i bojnim otrovima, nama koji smo po kiši i vjetru u znak protesta boravili na ulici i spavali pod šatorima, dok su oni bili ušuškani u udobnosti i toplini svog doma, sad spočitavati saradnju sa DPS-om – kaže Bošnjak.

Ona smatra da je situacija takva da su bliži vanrednim izborima nego dogovoru.

– Krivac je jasan, a to je PES nedozreo za veliku ulogu koja ga je igrom slučaja zapala, tako da džabe pokušavaju da upiru prstom u bilo koga, sve je vrlo jasno. Ako postoji iole doza odgovornosti prema građanima, treba da zajednički konstatujemo razlaz i iniciramo skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada, vratimo mandate građanima na ponovno odlučivanje – smatra Bošnjak.

Foto: PES

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA