DPS Zeta: Demokrate da ne budu dio komičnog, velikosrpskog performansa

Nakon nemuštog, konfuznog i kontradiktornog pokušaja pravdanja javnosti od strane predsjednika Opštine Zeta Mihaila Asanovića, a oko sramnog čina sprječavanja kićenja Zete državnim zastavama, Opština Zeta je ponovo predmet ismijavanja crnogorske javnosti usljed pokušaja usvajanja besmislene deklaracije o povlačenju priznanja Kosova u lokalnom parlamentu, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Zeta.

Kako su kazali, danima unazad slušaju paradoksalne prijetnje Asanovića koje nasumično upućuje raznim ljudima, na koje se, pritom, niko ne osvrće.

“Asanović i njegova partija su naprasno dobili potrebu za očuvanje granica oko teritorije aerodroma, kao da je to bilo kad i kome bilo upitno”, ocjenjuju iz Opštinskog odbora DPS Zeta.

Takođe, podsjećaju Asanovića da jedine granice koje on treba da brani su one koje je, uz performanse, sam međio u toku izborne kampanje, a koje su desetinama kilometara šire od onih do aerodroma. Ukoliko za santimentar odstupi od tih granica, kao i obećanja vezanih za kolektor, jedini čin koji je realan jeste njegova neopoziva ostavka.

“Kada je u pitanju Asanovićeva deklaracija o povlačenju priznanja Kosova, koja već mjesecima predstavlja predmet ismijavanja crnogorske javnosti, napominjemo da ista, prije svega, nema pravno utemeljenje u zakonu o lokalnoj samoupravi, te kao takva ne bi smjela biti uvrštena u dnevni red Skupštine”, navode u saopštenju.

Stoga, pozivaju predsjednika Skupštine opštine Zeta, Luku Krstovića, da ovu, kako su naveli, “besmislenu deklaraciju” ne uvrsti u dnevni red i time ne obilježi početak svog mandata flagrantnim kršenjem zakona i Poslovnika.

“Sa druge strane, uzevši u obzir ranije istaknute stavove partije kojoj pripada vezano za poštovanje suvereniteta država okruženja, dobrosusjedske odnose, kao i stavove u dijelu evropskih i evroatlantskih integracija, očekujemo da jedna ovakva inicijativa ni u kom smislu ne može dobiti podršku sa njihove strane”, navode iz Opštinskog odbora DPS Zeta.

Ovim putem, javno pozivaju Demokrate kao i njihove koalicione partnere u Zeti i Glavnom gradu da se javno odnesu prema ovakvoj inicijativi i time razjasne svoje stavove ukupnoj javnosti i odgovore na grube prozovke Asanovića.

”Na kraju, pozivamo i Asanovića da se makar i sad, nakon 100 dana rada okrene rješavanju realnih problema građana, kako Zeta ne bi nastavila da služi za podsmijeh crnogorskoj javnosti, da ne bude opština koja je neđeljama unazad zatrpana smećem, opština sa razorenom putnom infrastrukturom i opština koja nije u stanju da formira sopstvene organe”, zaključuju iz Opštinskog odbora DPS Zeta.

Izvor: CdM

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA