DPS Vučiću: Nemojte potcjenjivati inteligenciju građana Crne Gore i Srbije

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) reagovali su na komentare predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o bivšem predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću koji je u nedjelju veče sa svojim partijskim kolegama slavio broj osvojenih mandata na vanrednim lokalnim izborima u Podgorici.

„Razumijemo da ste uložili puno para, vremena i truda da slomite DPS, ne biste li slomili Crnu Goru i – ništa. Ne ide. Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali da se predsjednik jedne države uključi u spinovanja gubitnika ovih izbora, to mora biti neka velika muka. A znamo šta je – vidjeli ste na ovim izborima da naše komšije, braću, kumove, građane srpske nacionalnosti koji žive u Crnoj Gori, uz svu propagandu ne možete ubijediti u laž, jer su na ovim izborima u velikom broju glasali za našu listu koju je predvodio dr Nermin Abdić. DPS je građanska partija i ponosna na činjenicu da ima brojne članove, simpatizere i birače različitih vjera i nacija, koji joj decenijama daju podršku“, poručili su iz DPS-a Vučiću.

„Nije vam palo na pamet da je možda jedan od uzroka debakla vlasti na podgoričkim izborima, i to što politički lideri Srba sa vašeg platnog spiska, po Vašem nalogu, duže od godinu lebde između fotelja i nekadašnjih obećanja o izlasku iz NATO-a, ukidanju sankcija Rusiji i otpriznavanju Kosova.Nemojte potcjenjivati inteligenciju građana Crne Gore i Srbije, i svojim propagandnim trikovima pokušavati da svađate ljude. Prošla su vremena učinkovitosti takvih metoda. Štaviše vraćaju se kao bumerang šovinizmu i nacionalizmu, a građanska, slobodna, antifašistička Crna Gora opet pobjeđuje“, naglašavaju iz DPS-a.

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA