DPS uputila zahtjev za asistenciju policijskih službenika u nesmetanom održavanju sjednice SO Andrijevica

Klub odbornika DPS – SD Andrijevica Stanici policije Andrijevica Uprave policije Crne Gore uputio je zahtjev za asistenciju policijskih službenika u nesmetanom održavanju sjednice Skupštine opštine Andrijevica, saopšteno je iz kluba odbornika ove dvije partije.

Oni podsjećaju da 15. jula i 7. avgusta nijesu održane sjednice SO Andrijevica, a sve to, kako navode, usljed činjenice da je grupa građana zauzela skupštinsku salu u terminima planiranim za održavanje sjednice Skupštine, a u cilju „onemogućavanja vršenja odbornika u obavljanju njihove zakonske dužnosti definisane zakonom, Statutom Opštine i Poslovnikom o radu SO Andrijevica“.

Kako smo u saznanju da određena grupa građana ponovo planira onemogućavanje održavanja sjednice SO Andrijevica zakazane za sjutra (28. avgust) u 11 sati, zahtijevamo od Uprave policije, odnosno Stanice policije Andrijevica da shodno svojim ovlašćenjima asistiraju u omogućavanju održavanja navedene sjednice, kako bi se odbornička prava i dužnosti sprovela nesmetano, u skladu sa zakonom“, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Takođe, napominju da su o ovom zahtjevu, upućenom Stanici policije Andrijevica UP Crne Gore, obavijestili i Osnovno državno tužilaštvo u Beranama.

„Izražavamo svoja očekivanja da će pomenuti nadležni državni organi postupiti u skladu sa našim zahtjevom, odnosno obavještenjem, te da će održavanje sjednice SO Andrijevica proteći nesmetano, u najboljem interesu svih građana naše opštine“, zaključuju iz DPS-a i SD-a.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA