„DPS-u svaki treći birač u Kotoru dao glas, dio članova OIK-a pribjegao bezakonju“

Dio članova Opštinske izborne komisije (OIK) u Kotoru je pribjegao bezakonju, pa ih pozivamo da štite zakon, jer će u suprotnom završiti pred nadležnim organima, poručuju iz Opštinskog odbora DPS-a.

Iz ove partije tvrde da dio članova OIK-a u kontinuitetu krši imperativne norme Zakona o izboru odbornika i poslanika.

„Bezakonje i anarhija polako postaju obrazac funkcionisanja i pravilo u radu više članova OIK koji, iz samo njima znanih razloga rizikuju krivične prijave i potencijalne sankcije“, poručuju iz DPS-a. 

Tvrde da je vlast doživjela težak izborni poraz uz 700 glasova manje nego u junu prošle godine.

„Pritom, izborni krah odlazeće nesposobne vlasti ponajmanje bi trebalo da bude razlog da se dio članova OIK ponaša na ovaj način – nema potrebe da se na ovaj način svete građankama i građanima Kotora“, dodaju iz DPS-a. 

Navode da neće dozvoliti da dio OIK Kotor na ovaj način opstruira izborni proces.

„Neće samo biti ponovljeni izbori na Prčanju, već i na Mircu. A nakon toga ćemo formirati vlast i onu dosadašnju, koja ništa nije uradila za Kotor, poslati u opoziciju“, naglasili su iz DPS-a. 

Tvrde i da je na lokalnim izborima u Kotoru DPS-u svaki treći birač dao glas.

„Ne samo da smo najjači, već imamo i gotovo 300 glasova više od najbližih konkurenata i, u skladu s tim, imamo dodatnu obavezu da štitimo zakon i neotuđiva ustavna prava građana“, kažu iz ove partije. 

Pozvali su članove OIK koji, kako tvrde, nemaju namjeru da budu saučesnici u krivičnim djelima da ne učestvuju u bezakonju.

„I da zajedno svi doprinesemo završetku izbornog procesa u Kotoru koji će voditi i ka proglašenju konačnih rezultata“, zaključeno je u saopštenju DPS-a. 

Foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA