DPS: Svakodnevni incidenti većine kojim se ugrožavaju dobrosusjedski odnosi i evropska perspektiva

Protestna nota Hrvatske posljedica je ponašanja vladajuće koalicije koja zbog svojih sitnih kalkulacija, preciznije čuvanje fotelja u koje su njeni funkcioneri zasjeli, dopušta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću da namjerno razbijaju dobrosusjedske odnose Crne Gore i da podrivaju evropski put države, ocijenili su u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

U toj partiji smatraju da su današnji odgovor Hrvatske prouzrokovali najava Mandića i Kneževića „da će lansirati takozvanu Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, kako bi nekako svojim biračima objasnili zašto podržavaju Vladu koja glasa suprotno interesima zvaničnog Beograda, kao i indiferentan stav ministra vanjskih poslova, koji se ponaša kao da sa njim to sve nikakve dodirne tačke nema.“

Demokratska partija socijalista, kako ističu, konstantno upozorava na to da aktuelna vladajuća većina svakim danom produkuje incidente kojim ugrožava dobrosusjedske odnose i evropsku perspektivu Crne Gore.

– Skandalozna je činjenica da je Vlada u kratkom periodu dobila dvije protestne note od svojih susjeda. Politička trgovina i borba za očuvanje fotelja prijeti da Crnu Goru sroza i kompromituje kao pouzdanog regionalnog partnera. Upravo spremnost da se zloupotrijebe i politizuju žrtve pokazuje da oni koji potenciraju ovu priču nemaju nikakav osjećaj poštovanja prema stradalima i njihovim porodicama – naglasili su u toj partiji.

Ova vlada mora, kako kažu, što prije da ode, u prošlost, kao što su otišle i prethodne dvije.

– Vrijeme je da Crna Gora dobije stabilnu, odgovornu i evropski orjentisanu vlast, koja će povratiti stabilnost i nastaviti da vodi zemlju putem evropskih integracija – poručili su iz DPS-a.

Foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA