DPS Šavnik: Funkcioneri Demokrata i Ujedinjene CG huškaju na rat na Kosovu

Kandidat Demokratske Crne Gore na nikad okončanim lokalnim izborima u Šavniku, Milenko Božović i odbornički kandidat Ujedinjene Crne Gore, Mrkoje Lukovac, putem društvenih mreža stavili su se na raspolaganje “srpskoj vojsci” u “odbrani Kosova”, saopštio je danas Opštinski odbor DPS Šavnik objavljujući fotografije sa društvenih mreža kojima potkrepljuju pomenute navode.

Ovakvim stavovima, kako ocjenjuju, oni su pokazali da su propagatori sukoba, koji pozivaju na nemire u susjednoj državi i spremni su da u njima učestvuju.

“Tražimo od organa Demokratske Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore da se odrede prema ovakvom postupku Božovića i Lukovca, i činjenici da u redovima imaju visokopozicionirane ratne huškače koji ne prezaju da svoje šovinističke stavove iznose javno”, ističu iz šavničkog DPS-a.

Podsjetili su da ovakvo skandalozno ponašanje “dolazi od funkcionera onih partija koje pretenduju da budu dio „evropske vlade“”.

“Svakako, pozivanje na oružani sukob u susjednoj državi i otvoreno podstrekivanje na rat, je sve suprotno od „evropskih vrijednosti“, i predstavlja najgori nacionalizam i šovinizam”, poručuju iz šavničkog DPS-a.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA