DPS: PES se pravda akterima antievropske i retrogradne politike

Pokušaj PES da se napadom na Demokratsku partiju socijalista pravda strankama bivšeg Demokratskog fronta je tragikomičan, ocijenili su u Demokratskoj partiji socijalista.

Kako navode iz DPS, dok ih preko svojih glasila i pojedinačnim izjavama Mandićevi i Kneževićevi vojnici vrijeđaju i ponižavaju, iz PES uzvikuju – i mi ne volimo DPS, nadajući se da će ih bivši DF malo pošteđeti.

„Koja god frakcija PES-a se nad tastaturom zaklinje na odanost antievropskoj i retrogradnoj politici – Spajićeva, Milatovićeva, BIA ili trebinjska – ovaj pokušaj pravdanja djeluje nezrelo i nedostojanstveno. Kada spominjete korupciju želimo da podsjetimo sva 4 krila PES, da nema ni godinu i po dana da postoje na političkoj sceni, a fioke u tužilaštvu već su pune krivičnih prijava protiv njihovih funkcionera, zbog sumnji na korupciju i zloupotrebu položaja“, navode u saopštenju.

Kako ističu, upravo su građani Crne Gore taoci „vaše neodgovornosti, nesposobnosti, nedoraslosti poslu kojeg ste se dohvatili, jer žive u bezvlašću, bez ikakvih naznaka da će izvršna vlast biti formirana“. 

„Jednom smo vam već poručili da u političkim prepucavanjima izostavite DPS. Sa nama ne možete da se poredite, nemate ni kapaciteta ni rezultate. Iza nas stoji nezavisna, ekonomski samostalna država, NATO članica i kandidat za EU. Iza vas su prazna obećanja, zablude i obmane. Zato se porediti ne možemo. I na kraju, to što bezuspješno danima pokušavate da ubijedite javnost da se nijeste pocijepali, samo pokazuje koliko ste pogubljeni. Da ste se pocijepali, vide i politički laici, ali vjerujemo da će vama uskoro to neko javiti“, zaključuje se u saopštenju.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA