DPS osuđuje izjavu Dodika

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) kazali su da snažno osuđuju nedavnu izjavu Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, u kojoj izražava želju za stvaranjem jedinstvene države koju čine Srbija, Republika Srpska i Crna Gora.

U partiji smatraju da ova izjava odražava “nacionalističke tendencije” i predstavlja, kažu, “ozbiljnu prijetnju” regionalnoj stabilnosti.

“DPS je oduvijek bio posvećen principima multietničnosti, tolerancije i saradnje među državama. Vjerujemo da je jedinstvo i zajedništvo ključno za izgradnju mira i prosperiteta u regionu. Izjava Milorada Dodika, koja implicira stvaranje jedinstvene države na etničkim osnovama, suprotna je ovim principima i može samo doprinijeti podsticanju tenzija i podjela”, saopšteno je iz DPS.

Takođe, u DPS-u žele da istaknu izostanak reakcije, kako su rekli, “slučajnog” predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, na ovu izjavu.

“Kao predsjednik države koji bi trebalo da predstavlja interese Crne Gore, očekivali smo da će Milatović jasno osuditi nacionalističke izjave i istaći važnost očuvanja mira i stabilnosti u regionu. Izostanak reakcije od Milatovića je još jedno razočarenje koje ukazuje na nedostatak liderstva, odgovornosti i hrabrosti slučajnog predsjednika”, naveli su iz DPS.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA