DPS: Opština Zeta – borba za privatne biznise i podjelu partijskog plijena

Dok se mi pitamo koji su to razlozi zašto posljednje Monstatovo istraživanje pokazuje trend iseljavanja iz Zete koja je tradicionalno bila sredina u kojoj se rado živjelo i doseljavalo, objašnjenje u pozadini postaje sve jasnije. Nijesu svi stanovnici Zete jednako vješti, niti imaju iste uslove. Neki su svoju šansu prepoznali i iskoristili i ovdje vrlo vješto sami sebi stvorili ambijent za uspješnost i ozbiljnu zaradu, saopštili su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Zeta.

“Poštovani sugrađani, sigurni smo da ste i sami, kao elementarno informisani građani, svjedoci intenzivnih ličnih, unutarpartijskih, međupartijskih i korupcionaških poslovnih kombinacija koje suštinski predstavljaju jedine aktivnosti i prioritete novoosnovane opštine Zeta i njenih funkcionera. Tako je i u slučaju stvarnih razloga za smjenu sekretara za komunalne poslove, Milana Stanovića. Svjedočanstvo klasične zloupotrebe službenog položaja na uštrb javnog interesa i prikaz klasične podjele plijena”, navode u saopštenju.

Međutim, kako dodaju, veći problem predstavlja činjenica što smjena nije realizovana radi zloupotrebe službenog položaja, već što je to preduslov da tu korist ostvari neko drugi.

“Sekretar Stanović je smijenjen jer je, na osnovu nadležnosti koje mu po funkciji pripadaju, donoseći odluku o lokacijama za postavljanje reklamnih objekata – bilborda na teritoriji opštine Zeta, smišljeno pripremajući istu za svoj privatni biznis, podveo led bilborde pod svijetleće tj. osvijetljene panoe i tako umjesto skupih taksi za postavljanje istih, za sebe i svoje ortake iz firme “Triple M” pribavio protivzakonitu korist zloupotrebom službenog položaja! Ne moramo da pominjemo da shodno zakonu lokalni funkcioneri ne smiju da imaju udio u privatnom privrednom društvu koje obavlja djelatnost iz opsega njihovih nadležnosti jer su inače zakoni države Crne Gore za zetsku lokalnu vlast irelevantni i podložni kršenju jer nijesu usvojeni u Skupštini Srbije. Trebamo da pomenemo da je, sad već bivši sekretar Stanović, na očigled rukovodstva Opštine za sebe i svoju firmu rezervisao najbolje lokacije po cijenama koje su višestruko oštetile budžet Opštine”, kažu u DPS Zeta.

FOTO: DPS

Kako dalje navode, sve bi to čak i prošlo bez razmirica, po principu – “ti nama taksi licence, mi tebi bilborde, da se unutar NSD-a nijesu posvađali oko raspodjele plijena jer nije samo Stanović kidisao na najbolje lokacije!”

“Kap je očigledno prelila čašu kada je došlo do sukoba između direktorice komunalnog preduzeća i sekretara Stanovića koji joj je funkcijski nadređen i gle čuda, ode Stanović osta Pantovićeva, tipično zetski, nema što! Idemo redom, valjda će doći red na sve funkcionere, aktiviste, rodbinu, kriminalce, privrednike. Tu su tenderi, saobraćajnice, taksi licence, bilbordi, a vremena ima… Znajte jedno, iza svake krize u vladajućoj većini, iza svaka smjene funkcionera, a bilo ih je više, stoji isključivo borba i obračun za podjelu plijena u vidu poslovnih aranžmana koje imaju veze sa opštinom. Kada god se samo pomene problem razgraničenja, kolektora, imovine, aerodroma, znajte da je to način da vrijeme prolazi, javnost se zamajava, privatni poslovi završavaju, a javni čekaju. Dragi naši Zećani, vi koji ste dali podršku ovoj vlasti, jeste li na ovo računali kada ste ih birali?”, zaključuju u DPS Zeta.

Foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA