DPS Nikšić: U Nikšiću “cvjetaju” divlje deponije

U centru grada, u Ulici Živka Nikolića u Nikšiću, u kojem lokalne vlasti tvrde da je spreman da bude Evropska prijestonica kulture, dočekaće vas gomile i gomile smeća, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić. 

„Shodno tome, stiče se utisak da ovom gradu, zahvaljujući nesposobnosti lokalne samouprave i nadležnog preduzeća, više priliči nagrada za šampiona u nelegalnom odlaganju otpada nego titula kulturnog centra, i to ni manje, ni više, nego evropskog“, kaže se u saopštenju.

Iz nikšićkog DPS-a navode da nije Komunalno jedino što u gradu pod Trebjesom ne funkcioniše, ali pomenuto lokalno preduzeće jeste odgovorno jer u Evropu stiže slika o Nikšiću koji je prljav i Nikšiću u kojem prijeti zaraza zbog neizvršenja obaveza iz njegove nadležnosti.

„Neka se lokalni vlastodršci, sad pred kraj mandata, pozabave onim osnovnim – higijenom u gradu, jer priliku za sljedeći mandat zbog vlastite bahatosti, neznanja, javašluka sigurno neće dobiti“, zaključuje se u saopštenju.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA