DPS Nikšić: Sramotno unižavanje rada srednje medicinskog kadra od strane doktora Varajića

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić saopštio je da je sramotno unižavanje rada srednje medicinskog kadra od strane odbornika i doktora u JU Osnovna bolnica Nikšić, dr Mirka Varajića.

U toj partiji kažu da je, tokom gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji, crnogorska javnost imala priliku da čuje razmišljanje odbornika u SO Nikšić, inače doktora u JU Osnovna bolnica Nikšić, dr Mirka Varajića, koji je objasnio građanima, a posebno srednje medicinskom kadru zašto im ne treba povećati platu.

– I u maniru „ja sam svijet“ dr Varajić poruči da je dovoljno što on prima oko 3.000 eura mjesečno, da medicinsko osoblje treba da bude zadovoljno sa sadašnjom platom. A onda u dobrom starom maniru osvrnu se na to kako se niko nije bunio do 30. avgusta 2020. godine, a sada „svi nešto traže“ – kazali su u nikšićkom DPS-u.

Ističu da odbornik Varajić zaboravlja da je inflacija u posljednje tri godine potrla svako povećanje i da građani danas za svoju „uvećanu“ platu mogu kupiti mnogo manje nego za plate koje su važile do 30. avgusta.

– Ali to ne vidi dotični gospodin, jer za njegova primanja, inflacija i nije nešto posebno velika. Posebno treba cijeniti ovakav odnos jednog doktora prema svojim saradnicima i kolegama ljekar, humanista Varajić iščuđava se kako su to sad kolege nezadovoljne, kad su kako reče „svi porasli“. Samo ne reče dotični da cijene iz dana u dan rastu, da u bolnicama nema osnovnog materijala za rad, da građani kupuju ljekove koje ranije nijesu, da se u zdravstvenim ustanovama besomučno zapošljava nemedicinski kadar itd. Al’ erudita Varajić kroz izraženu dedukciju i kontemplaciju donosi zaključak da srednji medicinski kadar treba da se zadovolji sadašnjim platama, ali i da živi u narednom periodu od predizbornih obećanja. Pobogu, zašto da ne!? Probajte možda i može!? Ipak je ovo neka nova Crna Gora – zaključeno je u saopštenju DPS Nikšić.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA