DPS Nikšić: Spisak instruktora za popis- familijarno okupljanje nekog od funkcionera lokalne vlasti

„Da će nas u Nikšiću popisivati odbornici, visoki funkcioneri nekadašnjeg Demokratskog fronta, Demokrata i URE, njihove žene, snahe, ćerke, sinovi i ostala mnogobrojna rodbina, inače svi zaposleni po dubini i širini, pokazuje objavljeni spisak instruktora za popis“, ustvrdili su danas iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić.

Podsjećaju da je u Pozivu, koji je inače objavljen na sajtu Opštine Nikšić, decidno navedeno da prednost pri izboru popisivača i instruktora imaju nezaposlena lica, studenti i lica sa iskustvom u sličnim procesima.      

„Ali gle čuda, umjesto nezaposlenih i studenata, kao i onih s iskustvom, instruktažu će vršiti sekretarka Skupštine opštine, njena kuma, inače direktorica Parking servisa, odbornica Ure, odbornik Nove srpske demokratije i uposlenik EPCG, sin odbornice i jednog od direktora u EPCG, supruga predsjednika odbora direktora EPCG, kao i snaha, inače zaposlena u Opštini Nikšić, supruga jednog od sekretara u lokalnoj upravi, više novozaposleni u EPCG, žene poslanika DF-a, pa kćerka poslanika DF-a, pa opet kćerka funkcionera DF-a, pa tako redom do kraja spiska. Čitajući listu pomislili bi da je riječ o spisku za familijarno okupljanje nekog od funkcionera lokalne vlasti. N’o nažalost, ovo su imena onih koji treba da vode jedan od najznačajnijih procesa u našem gradu i državi“, navode iz DPS-a Nikšić.

Ispod crte su ostali,tvrde u toj partiji, mladi ljudi s magistarskim diplomama, nezaposleni, oni koji su učestvovali u prethodnom popisu.

„Ogrezli u nepotizmu i partijskom zapošljavanju, obesmišljavaju svaki javni konkurs i poziv, pa i ovaj. Ovoliku beskurpuloznost građani Nikšića nijesu imali prilike vidjeti, jer jedino što je vlastodršcima bitno, jeste instalirati svoje funkcionere koji će sprovoditi naloge gospode iz BIE koji su se infiltrirali i u samom Monstatu. Kompletan scenario za falsifikovanje rezultata popisa. U ovolikoj bezočnosti, nije pružena prilika nezaposlenim, studentima i onim sa iskustvom, jer ima prečih, a na naša vrata kucaće kume, tetke, snahe, supruge, kćerke, sinovi funkcionera DF-a, Demokrata i URA ,sekretarke i direktorke i ostali jurišnici i jurišnice “srpskog sveta“. Hoćemo li otvarati? Ovima NE! Dobili su naše uslove, ima još vremena“, navedeno je u saopštenju.

foto:DPS   

NIKŠIĆ PROGNOZA