DPS Nikšić: Posla ima samo za familiju i kumove

Iz Opštinskog odbora DPS-a Nikšić saopštili su da skandalozni događaj u JP Vodovod i kanalizacija Nikšić, pokazuje kakav profil ljudi sjedi na rukovodećim pozicijama u Nikšiću. Podsjećaju da je u tom preduzeću jedan od rukovodilaca nanio teške tjelesne povrede zaposlenom koji je, kako ističu, pred penzijom, a svoj posao obavlja časno i pošteno.

„Nakon grubog vrijeđanja na nacionalnoj osnovi pretpostavljeni je uposlenog uvukao u prostoriju bez kamera i nanio mu povrede zbog kojih je bio hospitalizovan.Takođe, u Željezari Nikšić prema izjavama zaposlenih, vrši se neviđeni mobing, prijetnje i politički pritisci od strane rukovodilaca“, saopštili su iz nikšićkog DPS-a.

Ističu da dok Nikšić potresaju „vijesti o nasilju u lokalnim i državnim preduzećima, lokalni funkcioneri ne gube niti jedan čas da uhljebe nekog svog – od supruge i djece, preko rođaka, do kumova i prijatelja“.

„Tako je jedan od sekretara ovih dana zaposlio i treću kćerku u jednom od lokalnih preduzeća. Dok je prethodno jedna kćerka zaposlena u Sekretarijatu za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, jedna u Poreskoj upravi, treća je uhljebljenja u JP Komunalo Nikšić.N’o tu se saga o zapošljavanju krvnih srodnika ne završava. Osoba, koja po nalazu DRI, uzurpira funkciju sekretara za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, zaposlila je i suprugu u Službi za saradnju, poslove predsjednika i informisanje, čiji je šef zaposlio svoju snahu u Komunalnu policiju, a suprugu u privatnu firmu koja izvodi radove za Opštinu Nikšić.Ni sekretarka Skupštine nije imuna na nepotizam, pa nije odoljela da ne obezbijedi radno mjesto za majku u Službi zaštite i spašavanja, dok je za kumu obezbijedila ni manje ni više nego direktorsko mjesto, a kuma zahvalnost izrazila zaposlenjem sekretarkinog brata od tetke.Braći koja šire fašizam u ime lokalne samouprave po raznim propagandnim četničkim portalima, uzvratili su radnim mjestima u Solaru i Opštini Nikšić.Ni predsjednik Borda direktora EPCG nije mirovao na ovom polju, pa je, između ostalih, uhljebio i snahu u Sekretarijat za kulturu, sport, socijalno staranje i mlade.A šampion u zapošljavanju sebi bliskih persona, pogotovo kumova, je predsjednik Opštine, koji ih je sve pozapošljavao u lokalnoj samoupravi, dok je suprugu i sestru zaposlio u EPCG. Evo, dragi građani, čistih dokaza kako sloboda pjeva – pesnicama, prijetnjama i mobingom, i kako ravnopravnost u režiji oslobodilaca izgleda – posla ima samo za familiju i kumove“, ustvrdili su u saopštenju.

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Ovu priču sam pročitao do sad 65 puta, tačno kad nemate šta pametno da kažete vrtite ovu priču opet kao papagaji

NIKŠIĆ PROGNOZA