DPS Nikšić: Podnijeti amandmani za uvećanje stipendija i obezbjeđenje besplatnog vrtića

Odbornici DPS-a u Skupštini opštine Nikšić podnijeli su amandmane na Predlog odluke o Budžetu opštine Nikšić za 2024. godinu.

„Iako su studentske stipendije prošle godine, zahvaljujući amandmanu Evropskog tima za Nikšić, uvećane za 100%, tako da sada iznose po 100 eura, smatramo da u vremenu ove i ovakve krize, dodatno moramo ekonomski podržati najbolje nikšićke studente. U tom smislu podnijeli smo amandman koji podrazumijeva novo uvećanje stipendija na makar 150 eura. Dalje, razumijući da je vrtić važna stepenica za rast i razvoj nikšićkih mališana, smatramo da je vrijeme da Nikšić djelima pokaže brižan odnos prema najmlađim, a najvažnijim članovima našeg društva, kroz uvođenje besplatnog vrtića za svako dijete, čime se sva djeca u Nikšiću dovode u ravnopravan položaj“, navode u saopštenju.

Treći amandman odnosi se na uvođenje junior i studentske kartice, za koje smatraju da su dobar mehanizam za pružanje podrške mladim ljudima ovog grada.

„Ovim karticama bi mladi, od 10 do 18 godina, kao i studenti, mogli ostvarivati popuste u apotekama, knjižarama, teretanama, bioskopima, pozorištu, osiguranju, trgovinama, turističkim agencijama, itd. U krajnjem ističemo da smo u fokus svog djelovanja kroz predložene amandmane stavili ono najvrednije što Nikšić ima, a to su djeca i mladi ljudi, za koje smatramo da zaslužuju mnogo više od onoga što im se trenutno u Nikšiću pruža“, navodi se u saopštenju.

Vjeruju da će amandmani naići na podršku svih onih koji suštinski, „a ne samo deklarativno, žele dobro gradu pod Trebjesom, te da ćemo kroz realizaciju istih koliko-toliko uspjeti da unaprijedimo položaj djece i mladih u našem gradu“.

Foto: Evropski tim za Nikšić

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Dok ste vi bili na vlast nijste davali stipendije lucasima. Iz iskustva pisem Grbović ladno odbio molbu za stipendiju. Sad biste da vam se udovolji ono sto vi nijeste radili. Pihhhh.

NIKŠIĆ PROGNOZA