DPS Nikšić: Novi skandal Kovačevića i Vukovića mora rezultirati njihovom  smjenom

Iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić saopštili su da je skandalozno što su predsjendici Opštine Nikšić i Skupštine opštine Nikšić, Marko Kovačević i Nemanja Vuković, juče prisustvovali “parastosu ozloglašenom četničkom đeneralu Draži Mihailoviću”.

U DPS-u smatraju da to dokazuje “u kojoj mjeri su i Kovačević i Vuković posvećeni svemu što se kosi i sa antifašističkim i sa vrijednostima građanske Crne Gore”.

 “Odsustvo svakog principa, pa i moralnog, pokazuje što prije podne polažu cvijeće na spomenik Ljubu Čupiću, a uveče odaju počast čiča Draži, od strane čijih saboraca je narodni heroj strijeljan. Kakvu poruku šalje rukovodstvo lokalne uprave time što odaje počast saradniku okupatora I vođi pokreta koji je činio sve što je mogao kako bi osujetio antifašistički Narodno- oslobodilački pokret u borbi za slobodu građana – neka javnost sama prosudi. O tome u kojoj je mjeri skandalozan najnoviji događaj, možda bi se i moglo govoriti – da čelnicima vlasti u Nikšiću skandali nijesu postali uobičajen način funkcionisanja”, navode u saopštenju.

Iz te partije su pozvali “savjesne članove većine u Nikšiću, ako među njima ima i takvih”, da  podrže njihovu inicijativu za smjenom lokalne vlasti.

“Na proteklim parlamentarnim izborima vidjeli smo da oni više nemaju ni podršku građana – tako da je završetak ove farse, koja je krajnje škodljiva za čitav Nikšić, jedino pravedno rješenje”, ističu iz DPS Nikšić.

NIKŠIĆ PROGNOZA