DPS Nikšić: Nedopustivo bratimljenje sa gradom na čijem je čelu čovjek koji negira crnogorsku naciju

Da se predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević ne zaustavlja u namjeri da ruinira temelje antifašističkog Nikšića, pokazuje i najnovija informacija, koju su objavili mediji, da je tokom svog trodnevnog boravka u Banja Luci, kako tvrdi gradonačelnik tog grada Draško Stanivuković, zatražio bratimljenje ta dva grada, kazali su iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

„Bratimiti se s gradom na čijem je čelu Stanivuković, kome je bio zabranjen ulazak u Crnu Goru, znači prećutno se usaglasiti sa svim spornim stavovima koji ima taj mlađani političar.

Naime, jasno je da Kovačeviću, koji je glasao protiv nezavisnosti Crne Gore, u kojoj danas obnaša funkciju predsjednika u teritorijalno najvećoj opštini, nema ništa sporno u svim bestidnim negatorskim izjavama gradonačelnika Banja Luke. Naprotiv, vjerujemo da mu iste duboko imponuju, jer u suštini se mnogo ne razlikuju ova dvojica negatora genocida u Srebrenici“, navode iz nikšićkog DPS-a.

Nedopustivo je, prema njihovim riječima, i razmišljati o bratimljenju sa gradom na čijem je čelu čovjek „koji tvrdi da crnogorska nacija, crnogorski jezik i crnogorska crkva ne postoje, a jasno je i zašto je čelnik Nikšića ovakav predlog prećutao crnogorskoj javnosti.“

„Kovačeviću poručujemo da prodefilovali su Nikšićem razni kovačevići, stanivukovići i dodici, a Nikšić je trajao i opstajao kao svjetlost antifašizma u, zahvaljujući, njegovom djelovanju i djelovanju njegovih saboraca, pomračenoj Crnoj Gori“, zaključili su iz nikšićkog DPS-a.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA