DPS Nikšić: Kovačević i Krtolica da odgovore ko je odredio lokacije za zakopavanje zaražene stoke u Župi i Bogetićima

Iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić saopštili su da sekretar Sekretarijata za komunalne polsove Opštine Nikšić Vidak Krtolica nije odgovorio na njihove zahtjeve za slobodan pristup informacijama. DPS Nikšić je, navode u saopštenju, od pomenutog Sekretarijata zatržio odgovore na pitanja ko je izdao nalog za zakopavanje krava zaraženih Q (kju) groznicom u mjestu Bunići, Župa nikšićka, koje lice je izdalo nalog za otkopavanje i transport uginulih zaraženih grla i ko je odredio lokaciju na Bogetićima i u čijem je vlasništvu zemlja gdje su zaražene krave ponovo zakopane.

„U vrijeme dok Q groznica hara Nikšićem, dok je ugroženo zdravlje građana i dok svjedočimo nestajanju stočnog fonda, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj ne odgovara na zahtjeve za slobodan pristup informacijama u vezi sa navedenom temom.Odnosno, ne donosi rješenje u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama, već u formi dopisa izvještava da ne posjeduje tražene podatke“, navode iz DPS-a Nikšić.

Dalje ističu da je Krtolicu demantovao predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

„Usvojim javnim nastupima demantuje ga predsjednik Opštine Nikšić koji kaže: ”Ja sam to proslijedio nadležnom sekretarijatu koji je dalje djelovao….”.Zato pozivamo prvog čovjeka Opštine Nikšić i prvog čovjeka Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj da se dogovore ko ne govori istinu i otkriju ko se iza koga krije, te finalno građanima daju odgovore na dostavljena pitanja. Zaključno, ovo je još jedan pokazatelj kakav odnos nikšićka vlast ima prema građankama i građanima Nikšića, prema njihovom zdravlju i prema poljoprivredi kao strateškoj grani razvoja Crne Gore. N’o ne još zadugo. Dok se jedni iza drugih kriju, neka im bude jasno da se od suda građana ne mogu sakriti, a šta građani misle o njima i njihovom radu, biće im jasno za nekoliko mjeseci“, poručuju iz nikšićkog DPS-a.

foto:DPS Nikšić

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA