DPS Nikšić: Kakva katastrofa je još potrebna da bi Šimun preduzeo adekvatne mjere i smijenio Milatović-Perović?

Mjesecima upozoravamo na to da je direktorica Dušanka Milatović Perović u katastrofalno stanje dovela Opštu bolnicu Nikšić. U proteklim mjesecima obavještavali smo javnost, i resorno ministarstvo, da u bolnici kojom rukovodi direktorica Dušanka Milatović Perović nema špriceva, zavoja i osnovnih medicinskih sredstava, da su se ljetos klime umjesto na zidu, nalazile na podu u sobama pacijenata, da je  ova zdravstvena ustanova bila centar raznih skandala, a sada smo došli do situacija da pacijent koji je zaražen Q groznicom, danima  nije pregledan, već je ignorisan od stane direktorice koja je infektolog, saopšteno je iz OO DPS Nikšić.

Oni navode da je nadležna inspekcija ranije utvrdila da je Milatović-Perović nezakonito obavljala dopunski rad u jednoj privatnoj ambulanti, dok su ispaštale redovne radne obaveze u bolnici, pa ih, kako dodaju, ne bi začudilo da pacijent u OB Nikšić nije pregledan zbog „njene potrebe da dodatno puni svoj džep mimo ustanove kojom rukovodi“.

Dalje, pitaju ministra Šimuna, šta još tačno treba da se desi da se zaustavi javašluk, bezobrazluk, samovolja gospođe Milatović-Perović?

„Kakva katastrofa je još potrebna da bi Šimun preduzeo adekvatne mjere i smijenio Milatović-Perović sa mjesta direktorice ove zdravstvene ustanove? Nije se valjda Milatović-Perović na ovu funkciju pretplatila, pa da je ministar zdravlja s iste ne može pomjeriti? Zaključno: Ministre, ne smijenite li Milatović-Perović zbog još jednog propusta u nizu prethodnih, a svi su ogledalo nebrige prema pacijentu, Vi ćete snositi odgovornost za to što građanima ovog grada nije pružena adekvatna zdravstvena njega u vremenu kad im je zdravlje ugroženo zbog nesposobnosti i lokalne, i državne vlasti da se izbore sa Q groznicom čijem su širenju i sami doprinijeli“, poručuju iz nikšićkog DPS-a.

foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA