DPS ne isključuje mogućnost da koalicija „Zajedno“ bude dio 44. Vlade

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) kažu da nijesu imali nikakve kontakte s mandatarom Milojkom Spajićem, ali ne isključuju i mogućnost da koalicija Zajedno bude dio buduće vlasti.

Nikola Rakočević iz DPS-a je u emisiji Argumenti na RTCG kazao da će ta partija svakako biti konstruktivna opozicija ili dio vlasti.

„Vidjećemo kako će stvari teći“, kazao je Rakočević.

On je kazao i da nema naznaka formiranju Vlade pa dodao da je DPS uvijek spreman da razgovara o svim modelima koji će, kako je naveo, obezbijediti građanima Crne Gore i državi stabilizaciju prilika.

„Učestvovali bi u vlasti ne zato što su nam potrebne fotelje ili zato što se namećemo da budemo dio upravljanja državom iz lukrativnih razloga. Smatramo da bez podrške i učestvovanja u vlasti strukture kojoj mi pripadamo, dakle koalicije Zajedno koju čini DPS nema brzog napretka Crne Gore na njenom evropskom putu“, kazao je Rakočević.

On je naglasio da pitanje moguće podrške lideru PES-a Milojku Spajiću za premijera, zavisi od mogućeg dogovora. 

„Pitanje podrške direktno je vezano za pitanje učešća. Mi smo dali manjinsku podršku vladi Dritana Abazovića, cijeneći momenat i mogućnost da Crna Gora bude prva naredna članica EU. Mi smo dali tada blanko podršku, ali ispostavilo se da smo pogriješili. Sada je pitanje našeg učešća u vladi direktno vezano za pitanje eventualne podrške“, rekao je Rakočević. 

Foto: Printscreen/RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA