DPS: Na posljednjem popisu Bogdanović vršio pritisak na Monstat

Iz Medija centra Demokratske partije socijalista (DPS) oglasili su se saopštenjem povodom stavova poslanika i generalnog sekretara Demokrata Borisa Bogdanovića o popisu.

Iz DPS-a tvrde da je Bogdanović tokom popisa 2011. godine vršio pritisak na Monstat. Samtraju da se Demokrate „vode krilaticom da više puta ponovljena manipulacija postaje istina“.

„Zato od manipulanata iz strukture kakve su Demokrate, nijesmo mogli ni očekivati drugačije saopštenje o popisu od onog u kojem se bave demagogijom, misleći kako svi oko njih imaju kratko pamćenje. Naročito je zanimljivo što to čini Boris Bogdanović, tvorac manipulacije kao jedine ideologije Demokrata (ako uhljebljenje izuzmemo), koji je zajedno sa Nevenom Gošovićem 2011. godine bio među onima koji su vršili najžešći mogući politički pritisak na Monstat tokom tadašnjeg popisa. Teško je zaboraviti kako su se upravo njih dvojica tada miješali u svaku moguću odluku i proceduru. Zato je ono što Bogdanović danas govori puko licemjerje, a njegove riječi nemaju nikakvu težinu“, ističu iz DPS-a.

Iz DPS naglašavaju da se podrazumijeva se da svi politički subjekti moraju biti uključeni i ukazivati na svaku moguću proceduralnu grešku ili nedostatak, povodom najvažnijeg državnog posla, kakav je popis. A ukoliko Demokrate žele da sjede skrštenih ruku, okupirani foteljom Alekse Bečića i uhljebljivanjima – to je njihov izbor i dokaz koliko im je uopšte stalo da popis protekne na zakonom predviđen način.

NIKŠIĆ PROGNOZA