DPS Mojkovac kritikovao rad predsjednika opštine: Akivnosti bilo, ali rezultati izostali

Od ukuno 11 odrađenih tačaka dnevnog reda na juče održanoj sjednici Skupštine opštine (SO) Mojkovac najviše vremena i pažnje potrošeno je na izvještaja o radu predsjednika Opštine Mojkovac Veska Delića u prošloj godini.

Na kraju izvještaj je usvojen sa 14 glasova „za“ i šest protiv.

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Smolović rekao je da aktuelna lokalna vlast, oličena u predsjedniku Deliću, za sve krivi raniju vlast, a treba da se zapita i zabrine zašto obećano, a skoro tri godine je vladavine, nije realizovano.

– Šta je sa zamjenom azbestnih cijevi gradskog Vodovoda, bazenom za vodu, nema investitora, šta je sa novim radnim mjestima, smanjenju nezaposlenosti…Šta je sa radovima na zgradi zatvor, šta je sa skijalištem – pitao je Smolović, a njegova partijska koleginica Ljiljana Jokić konstatovala je „nemate predsjedniče viziju razvoja“.

– Bilo je dosta aktivnosti ali bez očekivanih rezultata. Nema bolje saradnje sa mjesnim zajednicama, nema raspisivanja konkursa za NVO sektorom, ništa nije urađeno kako je zamišljeno i ne ide dobro ovaj naš grad-istakla je Jokić.

Delić je istakao da je bilo nekoliko projekata koje je pokrenula bivša DPS vlast, ali da nijedan nije puno odmakao.

– Zatvor je već sedam godina pompezno najavljen, zatim Gradski trg, skijalište i rudnik. Ništa od toga nije urađeno.Na drugoj strani imamo i viziju i strategiju. Pokrenuli smo više projekata. Repliku srednjovjekovnog grada Brskova, Memorijalni centar na Bojnoj njivi i fiskulturnu salu. Moramo riješiti problem odlaganja kako komunalnog tako i nekomunalnog otpada–naveo je Delić i naglasio da su intezivirali saradnju sa mjenim zajendicama, da su Savjeti za četiri već formirani, a uskoro će i za nekoliko drugih.

–Normalno je da narod očekuje više, nakon što je 16 godina vlast DPS vladala kao cunami – kazao je Mijo Jokić iz Ujedinjene Crne Gore, a Radovan Vidojević iz Nove srpske demokratije rekao je da je urađeno dosta i da će u narednom pereriodu biti urađeno sve što je u moći lokalne uprave.

Usvojena je odluka o izmjenama i dopunama odluke o budžetu za ovu godinu, kao i izvještaj o završnom računu za prošlu godinu, te izvještaj o radu TO Mojkovac, izvještaj Centra za kulturu „Nenad Rakočević“, predlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o sufinansiranju sporta, te plan i program rada i finansijski plan Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Ašanin: Mojkovac trenutnio ne ide dobrim putem

Popredsjednik Opštine Ivan Ašanin (URA) kazao da,,saradnja sa državnim vlastima kada su u pitanju projekti vezani za Mojkovac nije dobra‘‘.

– Po meni premijer Spajić je neosnovano odbio da se u već usvojene kapitalne investicije radi na mostu prema skijalištu.Ne možemo odvajati lokalne od državnih projekata, a to je bio ranije baš stil DPS-a.Zato apelujem na ovu vlast koju činimo da se konačno probudi. Tražim i apelujem da se svi trgnemo.Mojkovac trenutnio ne ide dobrim putem. Moramo pod hitno organizovati sastanak sa predstavnicima iz vrha države vlasti-kazao je Ašanin.

Izabran je Odbor za izbor i imenovanja:Radovan Vidojević (predsjednik) i članovi: Milan Jovanović, Vesko Vuković, Ljiljana Jokić i Rajko Golubović.

Foto: Dan/Milovan Novović

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA