DPS: Inicirali smo kontrolno saslušanje povodom alarmantnih rezultata na PISA testiranju

Klub poslanika DPS inicirao je kontrolno saslušanje ministarke prosvjete, nauke i inovacija Anđele Jakšić Stojanović, povodom situacije u obrazovnom sistemu koja je rezultirala alarmantno lošim rezultatima PISA testiranja crnogorskih učenika, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

Cilj ove inicijative je, kako kažu, da se pravovremeno reaguje, i da se sve institucije angažuju kako bismo u najkraćem roku počeli da radimo na rješavanju problema, omogućili đacima bolje obrazovanje i posljedično, bolji plasman na sljedećem testiranju. 

„Juče prezentovani rezultati, najgori od 2012. godine, i slabiji od onih iz 2018. godine, ukazali su na konstantni pad kvaliteta obrazovanja u posljednjih nekoliko godina“, navode iz DPS-a.

Napominju da su inicijativu već podržale partije SD i HGI. 

„Imajući u vidu da bi stvaranje što boljih uslova za napredak i razvoj naše djece, i obezbjeđivanje pretpostavki za kvalitetniji rad nastavnog kadra, trebalo da bude interes svih predstavnika u Skupštini bez obzira na političku orijentaciju, nadamo se da će ova naša inicijativa biti podržana od svih stranaka u parlamentu“, poručuju iz DPS.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA