DPS: Demokrate su kukavice koje su postale predmet ismijavanja

Upadljivo kukavički i ponizno Demokrate ćute pred DF-om koji ih već skoro godinu dana unazad ponižava na sve moguće načine, poručili su iz Demokratske partije socijalista (DPS) reagujući na saopštenje Demokrata.

“Demokratska Crna Gore, odavno je prestala da bude ozbiljna politička struktura te stoga i veoma rijetko ulazimo u bilo kakvu javnu polemiku sa njima. Pa ipak, kad nosioci koalicije Licemjerno se broji počnu da drže slovo o moralu i etici, dužnost nam je zbog javnosti na podsjetimo na nekoliko činjenica”, naveli su u saopštenju.

Tako nam, dodaju iz DPS-a, Demokrate često govore o principijelnosti te se toboš zaklinju u evropsku i građansku Crnu Goru dok sa obje ruke, kako kažu, podržavaju Marka Kovačevića u Nikšiću i Daria Vraneša u Pljevljima.

“Negatori genocida u Srebrenici, oni koji sa srednjim prstom gestikuliraju dok slušaju himnu i nepismeni nacionalisti prirodni su partneri ove političke grupacije koja, kako vole da kaže, je uvijek u službi odbrane državnih interesa. Tako je, po Demokratama, državni interes da svuda koaliciraju sa proruskim Demokratskim frontom, čiji najviši funkcioneri ne kriju svoje antizapadne i u suštini anti-crnogorske stavove. To je isti onaj Demokratski front koji će, kako kažu povući priznanje Kosova, ukinuti sankcije Rusiji i slušati obaveze iz njihove matične države Srbije”, istakli su u saopštenju.

U DPS-u ocjenjuju da vole Demokrate sebe i da predstavljaju hrabrima.

“Ipak, upadljivo kukavički i ponizno ćute pred DF-om koji ih već skoro godinu dana unazad ponižava na sve moguće načine baš kao što sa strijepnjom otvaraju svaki broj Vijesti kako bi vidjeli da li će ih Željko Ivanović tog jutra pomaziti u svojoj kolumni”, dodaju u saopštenju.

Pa ipak, kažu u DPS-u, razumiju njihovu nervozu.

“Funkcija predsjednika Skupštine, jedini san i cilj bavljenja politikom Demokrata je ugrožena ali to svojim vlasnicima iz DF-a ne smiju spočitati te stoga svoj bijes iskaljuju na Demokratskoj partiji socijalista nadajući se da steknu koji jeftin poen u javnosti. Pozivamo ih da nastave sa svojom politikom budući da su mudrošću svojih poteza doveli do toga da postanu gotovo jedina politička partija kojoj se – nakon dolaska na vlast, rejting prepolovio. Ovakvim tempom, na sljedećim parlamentarnim izborima slogan Demokrata će biti – Cenzus je naša nacija”, zaključili su u saopštenju.

NIKŠIĆ PROGNOZA