DPS Bar: Zahvaljujući nama nametnuti uslovi kontrole popisa

Sinoć su u Baru održane sjednice Opštinskog i Izvršnog odbora partije, na kojima su razmatrane aktuelne društveno-političke teme i status pripremnih aktivnosti za unutarpartijske izbore, saopšteno je iz DPS-a.

Govoreći o popisu, kao trenutno najaktuelnijoj temi, v.d. predsjednika DPS Crne Gore i koordinator za Bar, Danijel Živković je saopštio da je Demokratska partija socijalista još jednom pokazala svoju političku principijelnost i odlučnost da brani postulate demokratije u Crnoj Gori, koliko god se neki trudili da ih obesmisle.

Živković je posebno istakao da su zahvaljujući Demokratskoj partiji socijalista obezbijeđene mogućnosti pune kontrole procesa u okvirima Crne Gore.

“Pokazali smo da, kada za to postoje politička svijest i spremnost, u svojoj kući možemo dogovoriti sve i afirmisati vrijednosti za koje se i zalažemo, a to su multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost. Bar je to pokazivao vjekovima i tako će se pokazati i na popisu, jer vrijednosti na kojima počiva Bar, počiva i Crna Gora”, kazao je Živković.

Na sjednicama je bilo riječi i o nastupajućim unutarpartijskim izborima.

“Partijski izbori se bliže i to je prilika koju ćemo iskoristiti da predstavimo novu strategiju, pokažemo koheziju i pripremimo se za vrlo izvjesne političke promjene koje ćemo predvoditi, stvarajući evropsku Crnu Goru”, saopštio je Živković u obraćanju članovima barskog odbora.

Uz osvrt na aktuelna politička pitanja, na sjednici je zaključeno da Demokratska partija socijalista danas jeste i biće zdrava politička porodica u Crnoj Gori. 

“Ako je neko učinio nešto negativno, ako je bilo loših praksi iz prethodnog perioda, svako je danas dovoljno odgovoran da podnese odgovornost. Nekoga će u tome ohrabriti institucije, nekoga lična savjest, a nekoga kuloari. Svakoga po zasluzi”, kazao je v.d. predsjednika Partije u okviru diskusije o nastupajućim izborima. 

“Mi smo danas ovdje i spremni smo da ponesemo odgovornost čuvanja i vođenja države za bolji život svih građana Crne Gore”, zaključio je Živković, a članovi Opštinskog i Izvršnog odbora DPS Bar su, kako tvrde, nepodijeljeno iskazali punu podršku ovom stavu.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents