DPS Andrijevica: Stvoreni uslovi da Vlada inicira smjenu Ćulafića

Opštinski odbor DPS Andrijevica je u saznanju da Opština Andrijevica već duže vrijeme lažno obavještava Ministarstvo javne uprave o toku sjednica za smjenu predsjednika opštine i predsjednika Skupštine opštine, koje su zakazivane na našu inicijativu.

– Podsjećamo da je naš povod za pokretanje navedene inicijative kao i predloga za njeno izglasavanje bio neusvajanje Strateškog plana razvoja opštine, jer taj dokument lokalna vlast na čelu sa predsjednikom Željkom Ćulafićem nije uradila, niti ga je u protekom periodu stavila na Dnevni red sjednice SO, što je u ostavom njegova dužnost i obaveza – saopštili su iz Opštinskog odbora DPS Andrijevica.

Takođe, ukazuju da na osnovu člana 80 Statuta Opštine Andrijevica, Vlada Crne Gore može razriješiti predsjednika opštine ukoliko on, u vremenu dužem od šest mjeseci ne vrši poslove iz svoje nadležnosti.

– Osim toga, navedeni član definiše da predsjednik opštine ne vrši poslove iz svoje nadležnosti ako ne obezbijedi izglasavanje zakona, drugih propisa i opštih akata, sprovođenja strateškog plana razvoja opštine i drugih razvojih politika – navode iz andrijevičkog DPS odbora.

Kako ističu, ako uzmu u obzir da je vremenski period u kojem Ćulafić nije predložio Strateški plan razvoja opštine, mnogo duže od zakonskog roka šest mjeseci, onda mogu zaključiti da postoje nepobitni argumenti i dovoljno razloga da Vlada u što hitnijem roku inicira njegovu smjenu.

– Stoga pozivamo Ministarstvo javne uprave da izvrši kontrolu stanja u Opštini u kojoj je gotovo svim funkcionerima istekao v.d. mandat, a Vladu Crne Gore da u skladu sa svojim nadležnostima razriješi nefunkcionisanje vlasti čime je onemogućeno ostvarivanje prava i obaveza naših sugrađana – naveli su iz Opštinskog odbora DPS Andrijevica.

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents