DPS Andrijevica: Onemogućavanje održavanja sjednice koordinisana akcija Vlade, policije i tužilaštva

Ni danas nije bilo moguće održati sjednicu Skupštine opštine Andrijevica, na kojoj je trebalo razmatrati inicijativu za smjenu predsjednika opštine Željka Ćulafića, poručili su iz opštinskog odbora andrijevačkog DPS-a.

“Ovo, sedmo po redu, onemogućavanje da se održi sjednica nije ništa drugo do izrugavanje svim pozitivno-pravnim normama naše države, kao i njenim institucijama sistema od strane onih koji su perfidnim zloupotrebama lokalnu vlast u potpunosti podredili sopstvenim interesima. Pored činjenice da ne poštuju zakone, demokratske principe i generalno načela vladavine prava, ovu kabadahijsku vlast ne interesuje ni normalno funkcionisanje lokalne zajednice niti naši sugrađani”, saopštili su iz DPS Andrijevica.

Osim toga, kako dodaju, upravo na slučaju naše opštine crnogorska javnost uvidjela je, kažu, “eklatantan primjer nefunkcionisanja sistema i generalno državnog aparata”.

“U prilog tome podsjećamo da smo se mjesecima obraćali Vladi, ministarstvima unutrašnjih poslova i javne uprave, Upravi policije, Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, pisali krivične prijave i ukazivali na ove opstrukcije. Međutim, od njih smo dobili samo ignorisanje i samoproglašavanjem nenedležnim. Zbog toga možemo da konstatujemo da je sve navedeno bila klasična koordinisana akcija svih navedenih sa ciljem da se unizi SO Andrijevica ali i nastavi sa procesom devastacije crnogorskih institucija”; naveli su.

Takođe, su izrazili bojazan da će ovakvo ćutanje i nečinjenje nadležnih državnih organa proizvesti dalje dalekosežne posljedice.

“Te da po uzoru na andrijevački primjer od strane kabadahijskih družina možemo očekivati slične scenarije i u drugim sredinama ali i u crnogorskom parlamentu”, kazali su iz andrijevačkog DPS-a.

foto:CDM/printscreen

NIKŠIĆ PROGNOZA