Dokle se stiglo sa formiranjem vlasti u Andrijevici: Politička prepucavanja traju, građani čekaju bolje dane

Ni nakon dvije sedmice od lokalnih izbora u Andrijevici, nije izvjesno ko bi mogao zauzeti mjesto predsjednika Opštine, iako su pregovori počeli.

Kako Televizija Vijesti nezvanično saznaje na sastanku koji je održan sinoć dogovoreno je da mogući konstituenti nove vlasti formiraju radne grupe za pregovore, koje će nastaviti narednih dana. O podjeli funkcija, koja bi mogla biti najveći problem eventualnom dogovoru, navodno, nije bilo riječi.

Potencijalni konstituenti vlasti su podijeljeni u dva postizborna politička tabora.

Prvi je koalicija SNP-Demokrate sa osam mandata, a u drugom su Pokret Evropa sad (PES), koalicija Za budućnost Andrijevice i dvije građanske liste sa 11 mandata.

I dok SNP i dalje stoji pri stavu da im pripada čelno mjesto opštine, odnosno da Andrijevicom kao i nakon izbora 2020. upravlja njihov Željko Ćulafić, to još nema zvaničnu podršku drugog tabora. Niko od njih danas nije htio pred kameru, a svi su TV Vijesti nezvanično kazali da pregovori idu dobrim tokom.

Da ipak nije tako, ističu iz andrijevičkog DPS-a. U toj partiji koja je već četiri godine u opoziciji vide novu političku krizu.

„Građani koji su dali podršku ovim građanskim listama koje su osvojile četiri mandata, sigurno su dali glas isključivo zbog toga što su u kampanji pričali da neće uopšte pregovarati s SNP-om i Demokratama u politici je sve moguće, ako se dogovore neka je sa srećom, ali ja mislim da će to dosta teško ići jer dva ta nezvanična njihova sastanka nije bilo pomena u funkcijama. Kad dođu funkcije na red, onda će to biti vraški teži posao. Uglavnom su svi zainteresovani za predsjednika Opštine“, rekao je Dejan Ivanović iz Opštinskog odbora (OO) DPS Andrijevica.

Zato je DPS, poručuje Ivanović, spreman da da manjinsku podršku građanskim listama. A dok politička prepucavanja traju, građani čekaju na bolje dane.

A do konačnog dogovora ko će sjesti u koju fotelju, razvoj potencijala jedne od najsiromašnijih opština u Crnoj Gori ostaje na čekanju.

Foto: Dan

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA