„Dogovor sa Makronom što prije, ubrzaćemo razvoj ka EU“

Premijer Milojko Spajić poručio je da je sa minsitrima u Vladi odmah krenuo sa pripremama kako bi potpisali Krovni strateški dokument sa Francukom.

„Nakon sastanka sa predsjednikom Emanuelom Makronom, koji je potvrdio zainteresovanost da dođe do saradnje, sa ministrima sam razgovarao o daljim koracima. Želimo da realizujemo dogovor što je moguće prije, jer će to ubrzati razvoj Crne Gore, ali i EU put“, poručio je Spajić. 

Podsjetimo, posljednjeg dana radne posjete Francuskoj, Spajić se sastao sa predsjednicima Komisija za evropske poslove Senata i Nacionalne Skupštine.

Spajić je razgovarao i sa predstavnikom kompanije Vansi, jedne od vodećih francuskih kompanija u sektoru građevinarstva i energetike, a u čijem vlasništvu su i brojni aerodromi u 12 zemalja Evrope, Azije i Amerike.

Spajić je nakon sastanka poručio da predstoji period procvata privredne saradnje između Crne Gore i Francuske, pri čemu su ključna četiri stuba saradnje: odbrana, zdravstvo, ekologija i insfrastruktura, kao i krovni strateški dokument što je i dogovoreno tokom sastanka s predsjednikom Emanuelom Makronom.

„Mislim da je bila viša nego uspješna posjeta, dobili smo obećanje od predsjednika Makrona da će posjetiti Crnu Goru na 20. godišnjicu obnovljene nezavisnosti naše države 2026. godine“, kazao je tada on. 

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA