DNP: Skupština da rezolucijom pozove na primirje u Gazi

Demokratska narodna partija spremna je da podrži rezoluciju koja bi se donijela u crnogorskom parlamentu, a kojom bi se jasno pozvalo na primirje u području Gaze, kazao je čelnik te stranke Milan Knežević.

Knežević se sastao danas u Skupštini Crne Gore sa ambasadorom Palestine Rabijem Al-Hantoulijem. Sastanku je prisustvovala i potpredsjednica Demokratske narodne partije Maja Vukićević.

U razgovoru sa Rabijem Al-Hantoulijem, Knežević i Vukićević su saopštili da Demokratska narodna partija najoštrije osuđuje ubijanje civila, posebno stradanje više hiljada djece i žena u Gazi.

Iz Demokratske narodne partije saopštili su da osuđuju i napad koji je izveo Hamas 7. oktobra u kojem su žrtve takođe bili civili. 

„Činjenica je da u poslednjih par mjeseci svjedočimo intezivnom razaranju Palestine koje je rezultiralo velikim brojem civilnih žrtava, pred kojima svijet očigledno zatvara oči. Demokratska narodna partija će se u okviru svojih mogućnosti boriti za poštovanje međunarodnog prava, a ambasadora Rabija Al-Hantoulija upoznali su sa spremnošću Demokratske narodne partije da podrži rezoluciju koja bi se donijela u crnogorskom parlamentu, a kojom bi se jasno pozvalo na primirje u području Gaze“, piše u saopštenju.

Foto: Skupština Crne Gore

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA