DNP: Dok se DF borio protiv DPS Čarapić je radio u Bemaksu

U iščekivanju da najzad čujemo glas mandatara Milojka Spajića da je nakon više od četrdeset i pet dana uspio da skrpi parlamentarnu većinu sa Mehmetom Zenkom i „evropejcima“ iz SD-a, javnost zabavljaju njegovi trbuhozborci koji su do nedavno u prostorijama DPS-a glancali portrete Mila Đukanovića i maštali da Blažu Đukanoviću pođu po kaprićozu iz Granda – navela je Jovana Todorović, portparolka Demokratske narodne partije (DNP).

Jedan od njih je i izvjesni Vaslije Čarapić poznat po tome kad ukucate njegovo ime i prezime u čuveni kalkulator PES-a dobijete: Bemax, kazala je Todorović.

– Dok su se hiljade slobodnih građana Crne Gore zajedno sa liderima i funkcionerima nekadašnjeg Demokratskog fronta borili protiv diktatorskog režima i kriminalne hunte po crnogorskim ulicama, mlađani Čarapić je radio u Bemaksu noseći libele i mištrije kroz kafe Grand ne bi li Milanu Roćenu i Ranku Uboviću skrenuo pažnju na sebe. Treba li podsjetiti da su u firmi Bemaks mogli isključivo raditi samo članovi DPS-a, i da su svi koji su imali drugačije političke stavove dobijali otkaz, ali ne i freški funkcioner PES-a – istakla je Todorović.

Zato djeluje tragikomično kad se junoša Čarapić obrati javnosti sa nekim drčnim političkim stavom jer u njegovoj sintaksi se čuje samo krčanje diferencijala sa Roćenovih i Ubovićevih kamiona.

– Nažalost, potpuno rasparčan i učetvorostručen, PES već mjesecima podsjeća na Fifinu fudbalsku video igricu, tako da u ovom trenutku imamo PES-1, PES-2, PES-3, i samo se postavlja pitanje ko će od njih obrnuti igricu i ugasiti svijetlo za laku noć. Nemamo dilemu da to neće biti Vasilije Čarapić, jer će se on nakon gašenja svijetla ponovo vratiti u Bemaks da kontroliše zaposlene da ne kradu na cementu i armaturnoj mreži. A istinitost one stare narodne poslovice da „Prva ljubav zaborava nema“ potvrđuje činjenica da ovaj mali vragolan ni sada nije daleko od svog prvog radnog mjesta, isti vlasnik samo sprat niže – ističe ona.

A što se tiče Čarapićeve prijetnje poslanicima ZBCG kako će se on nositi s njima u Skupštini, dobronamjerno ga savjetujemo da prvo vrati libelu i metar Roćenu i Uboviću pošto mu žuljaju džepove poslaničkog sakoa, poručila je Todorović.      

foto:DNP

NIKŠIĆ PROGNOZA