Đurović: Zbog evropskog puta treba izbjeći usvajanje Rezolucije koju niko na planeti nije usvojio

Rezolucija koju niko nigdje na planeti nije usvojio, a Crna Gora planira da je usvoji mogla bi da bude problematična za crnogorski put ka EU, ocijenila je  Gordana Đurović, bivša ministarka evropskih poslova.

-Svi smo toga svjesni, mislim da bi trebalo da pokušamo da to izbjegnemo, da se to ne desi. Crna Gora do sada, osim samog našeg problema u vezi vladavine prava, nije nikada bila blokirana što se tiče bilateralnih odnosa. Sada potencijalno praviti rizik da nas članica blokira, to je rad protiv javnog interesa i građana Crne Gore, rekla je Đurović na Javnom servisu.

Kako kaže, naši politički akteri se „lome“ oko nečega što nije dio pravne tekovine.

Đurović kaže da njen apel ostaje isti i da misli da svi treba da ulože napor kako bi Crna Gora dobila pozitivno mišljenje za vladavinu prava i otključa proces.

-Međutim, ako kažete da ćete imati IBAR, pa usvojiti tamo neku problematičnu rezoluciju, onda imamo krajnje ozbiljan rizik. Ne treba potcijeniti glasove iz Hrvatske koji su atak na naš evropski entuzijazam. Mi moramo da se preispitamo, ne treba ništa obećavati posle IBAR-a, navela je Đurović.

Foto: PR Centar

NIKŠIĆ PROGNOZA