Đurović: Timonije se pokazao kao istinski prijatelj Crne Gore

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović primila je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Francuske u Crnoj Gori, Kristijana Timonijea, navodi se u saopštenju njenog Kabineta.
      
Predsjednica Đurović je istakla da se ambasador Timonije pokazao kao istinski prijatelj Crne Gore i njenih građana, koji je doprinio jačanju saradnje u mnogim oblastima, a naročito pospješivanju evropskog puta naše zemlje.

Govoreći o bilateralnim odnosima, predsjednica Skupštine je potencirala potrebu skorog otvaranja Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala i sajber bezbjednost i iskazala zahvalnost zbog odluke Francuske da isti bude izgrađen u Podgorici. U tom kontekstu, dodala je da smo zahvalni Vladi Francuske koja je pozitivno odgovorila na zahtjev vlasti Crne Gore i stavila na raspolaganje Nacionalnu agenciju za bezbjednost informacionih sistema (ANSSI) za pomoć u otkrivanju, analizi i sanaciji posljedica sajber napada u Crnoj Gori.

Ambasador Timonije je zahvalio predsjednici Đurović na prijemu i dobroj i konstruktivnoj saradnji koju su ostvarili u proteklom periodu, te pohvalio značajnu ulogu koju je predsjednica Skupštine imala u veoma izazovnom vremenu za Crnu Goru. 

On je istakao da će naša zemlja i dalje imati punu podršku Francuske u procesu evropskih integracija, ali i u drugim oblastima od obostranog interesa. 

,,Sagovornici su se saglasili da evropski put Crne Gore nema alternativu, te da je neophodno da u narednom periodu donosioci odluka koji će činiti novu Vladu i parlament učine sve kako bi se proces učlanjenja u Evropsku uniju ubrzao i kako bi građani što prije osjetili sve benefite pripadnosti klubu najuspješnijih država svijeta“, zaključuje se u saopštenju.

Foto: Kabinet Predsjednice

NIKŠIĆ PROGNOZA