Đurović sa ambasadorom Bahreina: Širok prostor za snaženje odnosa u oblasti ekonomije

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sastala se danas sa Ebrahimom Jusufom Abdulom Al-Abdulom, novoimenovanim ambasadorom Kraljevine Bahrein u Crnoj Gori.

Čestitajući ambasadoru Al-Abdulu stupanje na dužnost nerezidentnog ambasadora u Crnoj Gori, predsjednica Đurović je izrazila uvjerenje da će tokom njegovog mandata odnosi između dvije države dobiti na intenzitetu i biti unaprijeđeni kroz konkretne projekte saradnje.

– Postoji širok prostor za snaženje odnosa u oblasti ekonomije, investicija, obnovljivih izvora energije i kulture, a dvije zemlje njeguju i zajedničke vrijednosti poput međuvjerske tolerancije i multikulturalnosti, što predstavlja zdrav temelj za razvoj uzajamne saradnje, kazala je Đurović.

Ona je ukazala na aktuelne projekte u oblasti turističke infrastukture i energetike, što stvara prostor za eventualna angažovanja bahreinskih kompanija, posebno u vezi sa izgradnjom prioritetne dionice Mateševo-Andrijevica i Jadransko-jonskog autoputa duž crnogorskog primorja.

Ambasador Al-Abdula je zahvalio predsjednici Đurović na dobrodošlici i istakao da su odnosi Crne Gore i Kraljevine Bahrein prijateljski, te da postoji puno prostora za proširenje saradnje, naročito u oblasti ekonomije, turizma i trgovine, kao i kroz saradnju diplomatskih akademija dvije zemlje.

Sagovornici su se saglasili da bi od izuzetnog značaja za sveukupne odnose bilo uspostavljanje parlamentarne saradnje, a predsjednica Đurović je istakla da će dati svoj doprinos da se u što skorijem roku oformi grupa prijateljstva sa ovom prijateljskom zemljom, zaključuje se u saopštenju Skupštine.

Foto: DAN

NIKŠIĆ PROGNOZA