Đurović: Platforma koju je predstavio Milatović zbunjujuća, liči na predizbornu poruku partije u osnivanju

S obzirom na to da su predsjednički izbori završeni prije pola godine, zbunjuje platforma koju je juče predstavio predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, kazala je predsjednica Crnogorske panevropske unije Gordana Đurović.

Kako je rekla za portal Dnevno, ovo je pristup P³, što se može percipirati kao da je platforma ponuđena sa pretenzijom integracije sve tri predsjedničke funkcije u državi u jednu.

„Liči na predizbornu poruku partije u osnivanju, sa spiskom generalnih, opšte – poznatih i načelno prihvatljivih (prije ciljeva, nego) principa“, kazala je ona. 

Kako je naglasila, isključuje se drugi princip, “usaglašavanje zakonodavnih aktivnosti sa Ustavom”, jer je to osnov pravnog poretka zemlje, a ne cilj integracija.

Podsjetimo, Milatović je na jučerašnjoj pres konferenciji predstavio prijedlog Zajedničke platformu za Crnu Gore u EU, koju će, kako je najavio, uputiti predstavnicima svih partija u Parlamentu.
 
Cilj platforme je, kako je istakao, okupljanje oko zajedničkih ciljeva, pokazivanje odgovornosti prema građanima i izgradnja kohezije u društvu.

„Crna Gora ne može krenuti naprijed bez saradnje i zajedničkog djelovanja. Upravo potpisivanje ove platforme predstavljalo bi znak političke zrelosti, spremnosti na dijalog i demokratsko shvatanje politike u Crnoj Gori. Da pokažemo kapacitet da se okupimo oko pitanja javnog interesa, uprkos razlikama političkim“, kazao je, između ostalog, Milatović.

Foto: PR Centar

NIKŠIĆ PROGNOZA