Đurović: Imamo istorijski dan, Demokratska partija socijalista doživjela politički brodolom

DPS je danas doživjela politički brodolom, ostali su sami u opoziciji a mi ćemo ostati ono što smo bili, poručio je šef poslanićkog kluba NSD-a Dejan Đurović, u Dnevniku Gradske RTV.

Komentarišući rekonstrukciiju Vlade, koju je podržalo preko 50 poslanika crnogorskog parlamenta, Đurović je istakao da je ova rekonstrukcija pokazala da je DPS samo „brod na pučini na kojem niko ne želi biti prisutan“.

„Današnja Vlada sastavljena je od velikog broja poslanika, preko 50 je podržalo, tako da skoro ima dvotrećinsku većinu a to je dobar ambijent za nastavak djelovanja oko zatvaranja poglavlja za ulazak u EU. 2028. bi trebalo da bude posljednji rok za prijem, a lično mislim da se to može desiti i ranije, obzirom na nestvarne rezultate koje smo imali u Skupštini Crne Gore za veoma kratak period“, ističe Đurović.

Osnovni zadatak ove Vlade i parlamenta, poručuje Đurović, jeste ulazak u Evropsku uniju u ovom sazivu, bolji standard građana i borba protiv korupcije i kriminala.

„Danas su objeručke prihvatili da budu u Vladi i oni koji su prije sedam mjeseci govorili da ni u snu ne bi prihvatili da budu u koaliciji sa NSD-om i DNP-om“, navodi Đurović.

Dodaje da NSD ne želi više da gubi vrijeme.

„Mi želimo da doprinesemo pomirenju Crne Gore, idemo ka tome i današnja koaliciona vlast u kojoj su i Bošnjaci i NSD, kao konzervativna srpska partija, predstavlja jedan od najvećih koraka ka pomirenju u Crnoj Gori. Očekujemo od naših predstavnika u Vladi da daju maksimalan doprinos kada je u pitanju rad Vlade i mislim da su time svi na dobitku, a najviše građani Crne Gore“, poručuje Đurović.

foto: Gradski.me

NIKŠIĆ PROGNOZA