Đurović – Gafarova: Raditi na snaženju parlamentarne saradnje Crne Gore i Azerbejdžana

Odnosi Crne Gore i Azerbejdžana su prijateljski i dobri, sa tendencijom intenziviranja političkog dijaloga i unapređenja bilateralne saradnje u svim segmentima od obostranog značaja, kazala je predsjednica Skupštine Danijela Đurović sastavši se u Bakuu sa predsjednicom Narodne skupštine Azerbejdžana Sahibom Gafarovom.

Đurović je, kako navode u saopštenju Skupštine, naročito izrazila zadovoljstvo političkim dijalogom na visokom i najvišem nivou, oličenom u učestalim obostranim posjetama delegacija dviju zemalja.

Prema njihovim riječima, ona je istakla želju i interes crnogorske strane za daljim razvojem bilateralnih odnosa, posebno kada je riječ o unapređenju infrastrukture, direktnim stranim investicijama i domenu energetike. 

„Predsjednica Narodne skupštine Azerbejdžana Sahiba Gafarova je zahvalila predsjednici Đurović na učešću na konferenciji „Uloga nacionalnih parlamenata u promovisanju bezbjednosti i stabilnosti kroz zelenu ekonomiju, povezanost i održivi razvoj“, te istakla da je i to još jedan dokaz kontinuirano dobrih odnosa između dvije zemlje. Ona je istakla da postoji veliki prostor za saradnju između Crne Gore i Azerbejdžana, posebno u oblastima ekonomije, energetike, trgovine, turizma i kulture, te da isti treba da bude iskorišćen u narednom periodu“, naveli su u saopštenju. 

Kako dodaju, sagovornice su zajedničke ocijenile da treba raditi na snaženju parlamentarne saradnje, prije svega kroz uspostavljanje odnosa između grupa prijateljstva, ali i skupštinskih odbora i službi, što će, kako kažu, doprinijeti poboljšanju i produbljivanju sveukupnih odnosa između dvije zemlje.

Izvor: dnevno

Foto: Skupština

NIKŠIĆ PROGNOZA