Đuričković: Vučić potvrdio da je gazda u Crnoj Gori

Međunarodni sekeetar Socijaldemokrata (SD) Miloš Đuričković saopštio je večeras da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio da je gazda u Crnoj Gori, zahvaljujući „njenom mrzitelju“ predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću i „manipulatoru“ premijeru Milojku Spajiću.

„Kao dobar domaćin i gazda, Aleksandar Vučić, danas se oglasio povodom proglašenja Mandića, Bečića i Kneževića za persone non grata. Znate, naša Vlada je na odmoru do 24. avgusta, a neko je morao da se oglasi povodom odnosa na relaciji Zagreb – Podgorica. Sva sreća pa imamo, njihovog a silom prilika našeg, precednika Vučića koji svakako nikad ne odmara“, istakao je Đuričković u saopštenju.

On je dodao da je pored standarno nebuloznih paralela i tumačenja istorije, Vučić, poslao jasnu poruku da sada kad je formirana Vlada po njegovom diktatu i zauzete ključne poluge moći, možemo očekivati da će njegov uticaj na Crnu Goru rasti a njegov autoritet biti veći od autoriteta bilo kojeg pojedinca u Crnoj Gori.

„Drugim riječima, očekujte dalje zaoštravanje odnosa sa susjedima i pozdravite se sa mogućnošću da budemo dio EU. Barem dok je Vučić na vlasti u Srbiji i Vučićevi na vlasti u Crnoj Gori. Dragi građani, ako mislite da će vas institucije zaštiti od Vučićevog zagrljaja, zapitajte se opet. Na čelo Skupštine je Andrija Mandić a Vlade Milojko Spajić. Zar stvarno vjerujete da će se ovi ljudi suprostaviti Vučiću? Neće. Jedan otvoreno mrzi njen suverenitet i slobodu a drugi je samo jedan manipulator“, poručio je Đuričković.

Foto: SD

NIKŠIĆ PROGNOZA