Đuričković: Milatovićevi stavovi nijesu u sukobu sa stavovima Tonina Picule, već Evropske unije 

Milatović ima problem što su njegovi stavovi više u saglasju sa Moskovom i Beogradom negoli sa Briselom i Vašingtonom. Otuda i nervozna reakcija na najavljenu aktivnost Tonina Picule i Evropskog parlamenta, kazao je međunarodni sekretar SDCG Miloš Đuričković.

„Baš kao što je i najavljeni sastav 44. Vlade Crne Gore, pređena crvena linija, i u suprotnosti sa onim što je politika zapadnih partnera. Maske padaju i Milatovićev odnos prema porukama koje dobijamo od Vašingtona i Brisela, nije u saglasju sa evropskom politikom i agendom. Nije ni u saglasju sa onim što je Milatović govorio u izbornoj kampanji, čime je počinio prevaru građana Crne Gore. Nama je to jasno odavno, a dodatno potvrđeno sastavom njegovog kabineta i sastavom lokalne vlasti u Podgorici, đe je Milatović u ulozi konsultanta“, rekao je Đuričković.

Prema njegovim riječima, Milatovićev stav o popisu stanovništva u Crnoj Gori je dokaz da on nije predsjednik svih građana Crne Gore, „već portparol antievropskih i destruktivnih snaga u Crnoj Gori“.

„Džaba jeftin marketinški potez o njegovoj crnogorskoj etničkoj pripadnosti kad, jedan na jedan, ponizno spušta glavu pred izjavama o posrbaljavanju Crne Gore. Tu nema ništa crnogorskog“, zaključio je Đuričković. 

Foto: SD

NIKŠIĆ PROGNOZA