Đuričić: Dan državnosti obilježavamo sa željom za dalji napredak Crne Gore kao države slobode i demokratije

Čast mi je da povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore, svim građankama i građanima naše države uputim iskrene čestitke, u ime OO DPS Bar, kao i u svoje lično ime, naveo je Mladen Đuričić, predsjednik Opštinskog odbora DPS Bar.

Ovim praznikom, kako je podsjetio, obilježavamo dva istorijska datuma slavne crnogorske prošlosti. Slavimo 13. jul 1878. godine i 13. jul 1941. godine – dva datuma iz dva vijeka kada se potvrdilo viševjekovno trajanje naše Crne Gore.

„Nikada nećemo zaboraviti herojske žrtve naših đedova i prađedova koji su svoje živote dali za našu slobodu. Oni nam moraju biti inspiracija i vodilja da još odlučnije nastavimo borbu za građansku, sekularnu, multikulturnu, multivjersku i antifašističku Crnu Goru. I ovaj 13. jul – Dan naše državnosti obilježavamo sa željom za dalji napredak Crne Gore kao države slobode i demokratije, tolerancije različitosti i unutrašnjeg sklada, države ekonomskog prosperiteta i evropskog opredjeljenja. Želimo takvu Crnu Goru za nas i sve buduće generacije“, zaključio je on.

foto: DPS

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA