Đuričić: CGA će bojkotovati popis, neophodno je da se građanima omogući sloboda

Jedan od osnivača Crnogorske građanske akcije (CGA) Stanko Đuričić saopštio je da će ta partija bojkotovati predstojeći popis stanovništva.

– Mi smo krajem avgusta – početkom septembra, usvojili određena dokumenta na nivou naših organa kojima je ocijenjeno da je neophodno obustaviti sva građanska opsluživanja prema institucijama Crne Gore. Neophodno je da omogućimo bojkot. Potrebno je da građanin bude siguran da neko neće sjesti u kafanu, popiti pivo i popuniti listić i popisati ga – naveo je Đuričić na tribini koju je ta partija večeras organizovala u Sportsko-kulturnoj sali Univerziteta Crne Gore.

Podvukao je da je neophodno da se građanima omogući sloboda.

Tužba protiv odluke US na putu za Strazbur

Đuričić se osvrnuo i na protekle parlamentarne izbore na kojima CGA nije imala potreban broj potpisa podrške da bi na njima i učestvovala.

– Predali smo blizu šest hiljada potpisa Državnoj izbornoj komisiji. DIK je odbila našu listu jer je preko 450 potpisa CGA ostalo neobrađeno u škafu – tvrdi Đuričić.

Kaže da su iz medija saznali da nijesu prošli.

– DIK smo 8. juna poslali zahtjev na koji još nijesmo dobili odgovor. Pitali smo koliko je bilo duplih potpisa.. Mi smo za dva dana kontaktirali naše prijatelje i tražili njihove podatke, provjerom smo utvrdili da njihovih podataka nema u evidenciji DIK-a – rekao je jedan od osnivača CGA.

Poručio je da su oni, prosto rečeno, pokradeni.

– Trenutno prema Strazburu putuje tužba protiv odluke Ustavnog suda – saopštio je Đuričić.

Foto: Anja Ivanović/Pobjeda

NIKŠIĆ PROGNOZA