Đurašković: SDP će podnijeti krivičnu prijavu protiv Vraneša

Socijaldemokratska partija (SDP) će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika Opštine Pljevlja Daria Vraneša, koji će odgovarati za nepoštovanje države u kojoj ga je zapalo da bude na tako značajnom i odgovornom mjestu, saopštio je nosilac liste „SDP – Za našu kuću“ Nikola Đurašković. 

„Pored krivične odgovornosti, Vraneš treba da snosi i političku, ukoliko ima išta građansko, evropsko i crnogorsko u partijama koje su ga izabrale za predsjednika, a to su Demokrate, PES, URA i PZP, tako da očekujemo da se pokrene proces njegove smjene. Sigurni smo da će dežurne apologete i relativizatori i ovaj pokušaj Saoizacije našeg najsjevernijeg grada svesti u priču o dva nacionalizma, ali ukoliko se i dalje bude tolerisalo i ohrabrivalo ovakvo sramno ponašanje, građanska i evropska Crna Gora će se pretvoriti u puke fraze bez stvarne suštine“, naveo je on. 

Zbog toga će, kako kaže Đurašković, SDP, svjesna značaja svakog grada u našoj zajedničkoj kući, iskoristiti sva pravna i politička sredstva „da Vraneš postane primjer svima koji, nažalost, misle kao on.“

Foto: Prijestonica

NIKŠIĆ PROGNOZA