Đurašković: Popisa će biti kada se steknu uslovi

Umjesto pisma koje ste mi uputili kao gradonačelniku Prijestonice, povedite računa o postupanju koje prevazilazi nadležnosti institucije na čijem ste čelu i ništa ne brinite, popisa će biti kada se za to steknu uslovi i potpuni politički i društveni konsenzus uz jasne kontrolne mehanizme, saopštio je gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković u odgovoru na “urgenciju” Uprave za statistiku.

Đurašković se Monstatu zahvalio na brizi ili, kako kaže, “bolje reći prijetnji vezano za održavanje popisa na Cetinju”.

“Ni malo važnijima nijesmo dozvoljavali da nam prijete, a posebno ne onima koji nas žele prebrojati po svaku cijenu i predstaviti neke već pripremljene rezultate kao zvanične. Ništa ne brinite, uvjeravam vas da će popis biti održan kao i onaj 2011. godine, bez bilo kakvih problema i u skladu sa najvišim standardima u ovoj oblasti kada se za to steknu uslovi, što sada shodno broju popisivača prijavljenih na Cetinju i ukupnom društvenom ambijentu apsolutno nije slučaj”, saopštio je Đurašković.

Foto: Prijestonica Cetinje

Podsjetio je Upravu za statistiku na “kršenje niza zakonskih odredbi”.

“Na kraju, kako ste više puta upozorili na “imperativnost” normi, želim da vas podsjetim da ste u svom postupanju prekršili niz zakonskih odredbi i da bi se u postupanju rukovodstva Monstata i vaših naredbodavaca mogli identifikovati elementi krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti”, kazao je on.

Zbog toga, smatra, umjesto pisma koje ste mi uputili kao gradonačelniku Prijestonice, povedite računa o, kako kaže, postupanju koje “prevazilazi nadležnosti institucije na čijem ste čelu”.

“I ništa ne brinite, popisa će biti kada se za to steknu uslovi i potpuni politički i društveni konsenzus uz jasne kontrolne mehanizme. Drugačije, što bi moji Cetinjani rekli – lako ćete nas popisat’”, zaključio je Đurašković.

Foto: Prijestonica

NIKŠIĆ PROGNOZA