Đuranović: Abazović napada sve sudove čije odluke nijesu po njegovoj volji

Sudija Ustavnog suda Crne Gore Dragana Đuranović reagovala je povodom nastupa predsjednika Vlade u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, sinoć u emisiji „Okvir“ na Javnom servisu, u kojem je, kako navodi, direktno pomenuo.

Reagovanje prenosimo integralno: 

„Željela bih da odlazećem premijeru kažem sljedeće: 

– Prije svega, zahvaljujem na čestitkama upućenim za moju transparentnost. U duhu te iste transparentnosti koju odlazeći predsjednik Vlade voli, objasnila bih mu da moja transparentnost potiče iz stručnog znanja, a njegova, nažalost, iz potpunog nepoznavanja prava, načela podjele vlasti i funkcionisanja pravosudnih institucija i Ustavnog suda.

– Takođe, i kao sudiji Ustavnog suda, a i kao građaninu, nije mi baš sasvim jasno kako je ovakav do sada neviđeni pritisak na pravosudne organe i sudije, kojem odlazeći premijer Abazović gotovo svakodnevno pribjegava, u skladu sa borbom za pravnu državu, vladavinu prava i nezavisno sudstvo u koju se Abazović takođe gotovo svakodnevno svečano i javno zaklinje.

– Pored toga, ne mogu a da se ne zapitam da li sinoćne podsjećanje odlazećeg premijera na moj izbor ima veze sa njemu interesantnim predmetima koji se nalaze u radu kod Ustavnog suda ili eventualno sa datumom održavanja vanrednih parlamentarnih izbora. Ovo zbog činjenice da Abazović dva mjeseca nije imao nikakvu primjedbu na moj izbor.

– Odlazeći premijer izgleda ima običaj da napada sve sudove čije odluke nijesu po njegovoj volji. Pitam se samo, da li će Hag ili Strazbur biti pošteđeni kritika ako se usude da u nekom slučaju donesu odluku koja mu nije po volji i meraku.

Zato sa dubokim žaljenjem konstatujem da odlazećem predsjedniku Vlade ne mogu uzvratiti kompliment, jer mu, nažalost, nemam šta čestitati, osim Ramazanski bajram.“

Izvor: Antena M

Foto: Skupština

NIKŠIĆ PROGNOZA