Đukić: Milatović poslao dobre poruke, sa riječi da pređe na djela

Dobro je što je u Crnoj Gori došlo do mirne primopredaje vlasti i što su sa inauguracije predsjednika Jakova Milatovića poslate lijepe poruke, ali je sada važno da se sa riječi pređe na djela, ocijenili su za TVCG analitičar Stefan Đukić i advokat Veselin Radulović.

Za Đukića mirna smjena vlasti je očekivna je, jer se kaže, nakon avgusta 2020. pokazalo da je put  smjene DPS-a, zaokružen.

– Sada je očigledno da su promjene došle ovo je bio očekivan, razuman i miran događaj-  kazao je Đukić.

Đukić kaže i da su dobre poruke pomirenja i prevazilaženja podjela koje je Milatović poslao, ali sprovođenje toga će, kako kaže, zavistiti od onih koji vrše političke funkcije.

Ističe i da se već u kampanji za parlamentrane izbore vidi da se sa nacionalnih tema prelazi na ekonomske.

– Nije više interesantna nacionalna priča sada je interesantna ekonomska. To je dobra poruka i to je, ja mislim neki put kojim smo već krenuli, ali je pitanje do kad i gdje ćemo stići – poručio je Đukić.

Radulović kaže da je sve što se dešavalo jedan demokratski iskorak, jer smo pakazali da je moguće da dođe do mirne smjene vlasti.

– Poslata je jedna lijepa slika i to je dobro. Ono što ja i građani očekujemo jeste da dođe do nekih suštinskih promjena, da oni koji su došli na vlast sa riječi pređu na dijela jer mi se čini da su u tom dijelu izostali rezultati – kazao je Radulović.

Komentarišući poruke koje je tokom inauguracije poslao Milatović, Radulović kaže da su one dobre i da je važno da ih u praksi nastavi da primjenjuje i da se drži toga kursa.

– Predsjednik je napravio nekoliko faulova, smatram da je trebalo čin inauguracije da održi na Cetinju jer je to tradicija i mislim da bi na taj način pokazao iskorak da je spreman da bude predsjednik svih građana – kazao je Radulović.

Smatra i da je Milatović trebalo da se povuče sa partijskih funkcija.

Izvor: RTCG/DAN

Foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA