Đukanović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora Malezije, Radže Saifula Rdizuvana, Mongolije, Mijidorja Tsengega, Kraljevine Bahrein, Ebrahima Jusufa Abdula Alabdula i Republike Pakistan, Asifa Hussaina Memona.

Đukanović je odvojeno razgovarao s ambasadorima, poželio im dobrodošlicu, uspješnu misiju i iskazao uvjerenje da će tokom svojih mandata svaki od ambasadora dati dodatan doprinos unapređenju međudržavnih odnosa, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Kako je navedeno, u razgovorima su konstatovani dobri i prijateljski odnosi što predstavlja solidan temelj za intenziviranje saradnje na bilateralnom planu. Pozdravljena je već uspostavljena kvalitetna multilateralna saradnja i ukazano na potrebu zajedničkog rada na definisanju pravnog okvira za razvijanje konkretnih programa saradnje u različitim oblastima.

„Turizam, trgovina i kultura su prepoznate kao polja sa najviše potencijala za konkretizaciju ideja koje će unaprijediti međudržavne veze i zbližiti građane i privredu zemalja, a pokretanje političkog dijaloga za neophodan podsticaj u tom pravcu“, navodi se u saopštenju.

Ambasadori su zahvalili Đukanoviću za prijem i dobrodošlicu, uz punu otvorenost da u saradnji sa državnim organima, prvenstveno Ministarstvom vanjskih poslova, rade na unapređenju odnosa.

NIKŠIĆ PROGNOZA