Đeljošaj: Zbog ranije preuzetih obaveza nisam u mogućnosti da prisustvujem sastanku kod Milatovića

Predsjednik Albanskog foruma, Nik Đeljošaj, kazao je kako zbog ranije preuzetih obaveza nije u mogućnosti da prisustvuje današnjem sastanku koji  je inicirao predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović.

“Hvala Vam puno na pozivu za sastanak. Naš evropski put nema alternativu i cijelo naše društvo mora se fokusirati i dati svoj doprinos da Crna Gora postane članica EU do 2028. godine”, navo je Đeljošaj.

On je kazao da Albanski forum, kao subjekat koji predstavlja Albance u Crnoj Gori i ima najveću podršku Albanaca, veoma je zainteresovan za saradnju sa svim akterima društvene scene kako bi Crna Gora ostala u fokusu evropskih integracija.

“Na ovu temu, uvijek smo spremni da damo doprinos i uvijek ćemo podržavati samo i samo one projekte koji idu u pravcu sigurnog evropskog puta Crne Gore”, naglasio je Đeljošaj.

Kako je naveo, kao odgovoran pojedinac i mi kao ozbiljan politički subjekat, tačno, precizno i posvećeno obavlja sve svoje poslove i profesionalne obaveze, tako da bi bilo nemoguće i neprincipijelno izbjeći ranije preuzete obaveze zbog sastanka koji je organizovan, možemo slobodno reći, po ad hoc proceduri.

“Takođe, želim da istaknem da proces EU integracija ne treba koristiti za lične i partijske promocije, a pogotovo ne da se oko toga napravi ovoliki medijski spektakl”, kazao je Đeljošaj.

Albanski forum ostaje otvoren za organizovanje sastanka u narednom periodu u kontaktu sa vašim kabinetom, a u koordinaciji sa našim kabinetima, kada nam obaveze koje smo već preuzeli budu dozvoljavale.

“Koherentnom i preciznom koordinacijom naših kabineta, znajući unaprijed mjesto, vrijeme, temu i sve druge detalje, spremni smo da sarađujemo i pružimo ruku podrške za postizanje naših evropskih ciljeva”, poručio je Đeljošaj.

On je kazao da Albanski forum traži dijalog i promoviše saradnju i međusobno partnerstvo kako bi se naše društvo što prije integrisalo u veliku evropsku porodicu, poručivši “Za EU, i samo za EU”.

“Sa nadom da će se u bliskoj budućnosti organizovati sastanak po evropskim standardima između Vašeg i našeg kabineta, srdačno Vas pozdravljam i želim Vam sreću na današnjem sastanku”, zaključio je Đeljošaj.

Foto: gov.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA