Đeljošaj: Uskoro novi zakon o elektronskim komunikacijama usaglašen sa EK

Potpredsjednik Vlade Nik Đeljošaj saopštio je da će Vlada Crne Gore zajedno sa skupštinskom većinom ubrzo donijeti novi zakon o elektronskim komunikacijama usaglašen sa Evropskom komisijom.

„Mogu da najavim da će 25. januara početi javna rasprava za novi zakon koji ćemo zajedno raditi sa EK i njihovim savjetnicima“, kazao je Đeljošaj.

Podsjećamo, potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović povukla je danas Prijedlog zakona o elektronskim komunikacijama, nakon konsultacija i razgovora sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksom Bečićem, potpredsjednikom Vlade i ministrom ekonomskog razvoja Nikom Đeljošajem, kao i ministrarkom evropskih poslova Maidom Gorčević, a imajući u vidu stav Evropske komisije.

Odluku Popović pozdravio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović koji je prethodno vratio to zakonsko rješenje Skupštini na ponovno odlučivanje.

Šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić kazao je da ni Popopović, ni Milatović ne poznaju skupštinske procedure, pojašnjavajući da o zakonu koji je Skupština izglasala, a predsjednik vratio, može samo ponovo da se glasa.

Foto: Arhiva/gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA